Utorak, 16 Srpanj 2013 18:06

Uređuje se objedinjeni hitni prijem, traže novi liječnici…

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

RADNO LJETO U OPĆOJ ŽUPANIJSKOJ BOLNICI U PAKRACU -

Pripreme za sanacijski program

PAKRAC – Iako je ljeto i vrijeme godišnjih odmora, u Općoj županijskoj bolnici Pakrac radi se intenzivno na više 'frontova' pa su tako započeli i opsežni građevinski radovi na uređenju budućeg odjela objedinjenog hitnog prijema. Prostor se nalazi u prizemlju gdje je nekada bila kirurška ambulanta. - Ovi bi radovi trebali biti završeni do polovice rujna a potom slijedi opremanje. Nadam se kako će objedinjeni hitni prijem početi s radom u studenom. Bit će to mnogo bolje za naše pacijente kojima treba hitna medicinska pomoć jer više neće morati 'lutati' po ambulantama za hitni prijem kojih sada imamo četiri – rekao je sanacijski upravitelj Krunoslav Kelemen. Građevinski radovi za budući novi odjel vrijedni su 1,8 milijuna kuna a novac će osigurati Ministarstvo zdravlja. Nešto više koštat će opremanje prostora za što će novac namaknuti Zavod za hitnu medicinu.IMG 2342

   Obzirom da je pakračka bolnica jedna od onih u Hrvatskoj u kojoj treba provesti sanacijski postupak, ovog mjeseca se i na tome intenzivno radi. Nakon što je 1. srpnja održana konstituirajuća sjednica sanacijskog vijeća, počela je izrada sanacijskog plana. - Taj bi posao trebali obaviti do kraja tjedna. Budući da se naš ugovor s HZZ-om smanjuje u ovom smo dokumentu morali predvidjeti uštede za oko 2 milijuna godišnje što smo i učinili. Realno mislim kako to možemo i IMG 2343ostvariti – dodao je Kelemen.

    Nedostatak specijalista jedan je od stalno prisutnih problema u Općoj županijskoj bolnici u Pakracu pa se trenutno i tu traže rješenja. Tako su pri kraju razgovori o dolasku u Pakrac dvoje liječnika iz Bosne, odnosno Makedonije. Osim toga, najesen će se ponoviti natječaj za još jednog ili dvojicu specijalista.