Utorak, 02 Srpanj 2013 13:16

Posjet članica Europske mreže Geoparkova

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

OCJENJIVANJE STATUSA GEO PARKA ZA PARK PRIRODE PAPUK -

VELIKA - Park prirode Papuk postao je 2007. godine članom Asocijacije europskih geoparkova.IMG 0329

Članice revalidacijske komisije Asocijacije Europske mreže Geoparkova, Viviane Dargery i Martina Paskova su boravile u prostoru Parka prirode Papuk i Geoparka Papuk 26. i 27. lipnja. Razlog njihovog dolaska je bila uobičajna revalidacija statusa Geopark, koju je potrebno provesti svake 2 ili 4 godine za svaki Europski geopark, kako bi se ocijenio napredak u radu u proteklom periodu.

 Za vrijeme dvodnevnog boravka članice komisije su imale priliku upoznati se sa prirodnim vrijednostima Papuka, njegovim prirodnim ljepotama, geološkom raznolikošću te vrijednom kulturno-povijesnom baštinom koja krasi Papuk.

IMG 0482Članice su u sklopu revalidacijskog posjeta također, imale priliku upoznati se sa dionicima u prostoru geoparka, odnosno predstavnicima lokalne zajednice, poduzetnicima, kao i predstavnicima udruga s područja Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije.

 Rezultate revalidacijskog posjeta saznati ćemo u rujnu kada će se na 32. sastanku koordinacijskog odbora EGN-a odlučiti da li i dalje Parku prirode Papuk ostaje status Geopark Papuk.