Subota, 24 Rujan 2022 13:56

Održan 7. AgroTour Slavonija na prepunom Trgu sa izlagačima i posjetiteljima

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - 7. AgroTour Slavonija, sada već tradicionalni sajam koji organizira Poljoprivredna TV Požega, održan je po lijepom i sunčanom vremenu na Trgu sv. Trojstva u Požegi, koji je bio ispunjen posjetiteljima koji su mogli vidjeti, kušati i kupiti domaće proizvode na čak 57 štandova. Naravno da su Požežani u velikom broju obišli sajam i sudjelovali na sajmu.Lijepo sunčano dopodne omogućilo je organizatorima veliku posječenost, a iduće godine će zasigurno biti i još više izlagača koji će svoje proizvode ponuditi u Požegi. Uz Poljoprivrednu TV koja je obilježila i 10 godina rada, organizaciji su se pridrižili vlasnički povezani, Alles Elektrocentar i Turističko-ugostiteljska tvrtka Zlatni Lug. Pomogli su im i brojni sponzori, te pokrovitelji grad Požega, TZ grada Požege, Požeško-slavonska županija i Ministarstvo poljoprivrede.

Na svečanosti otvaranja sve pozdravio vlasnik Poljoprivredne TV Thomas Heinz Pandžić: - Danas imamo 57 izlagača, to su obiteljska gospodarstva i ljudi koji vrijedno rade, nadam se da će nas dogodine biti još više. Želim svim Požežankama i Požežanima da se ovdje lijepo provedu, da kupe nešto od proizvoda te da svi sretni i zadovoljni odemo kući. Deset godina Poljoprivredne televizije je prošlo, idemo u drugo desetljeće pa ćemo vidjeti kako će biti. Teška su vremena, ali televizija je nešto što treba živjeti i s čime treba raditi. Hvala vam svima na dolasku i vidimo se dogodine!. Sve okupljene je pozdravio također kao domaćin požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, potpredsjednik Hrvatske poljoprivredne komore za istočnu regiju Antun Vrakić i zamjenik predsjednice Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Hrvoje Hefer.

Sajam je otvorio potpredsjednik Vlade RH i ministar branitelja Tomo Medved, koji je prije toga nazočio i spotrskim igrama branitelja u Požegi. 

U zabavnom i folklornom dijelu sajma nastupili su članovi Folklornog ansambla Požega, Mješovita pjevačka skupina iz KUD-a Bektež, Ženska pjevačka skupina Vesele Šokice iz Slavonskog Broda, po prvi puta i Muška pjevačka skupina Biđani iz Bickog sela pokraj Garčina. U nastavku uz nekoliko nagradnih igara za posjetitelje, izlagače i goste zabavljali su sve tamburaši iz TS De Gotho, a sve je ponovno vrlo nadahnuto i sa pomalo humora vodio Boris Benčić. Na kraju se Trgom razvilo veliko slavonsko kolo, dobar bećarac i kukunješće