Subota, 27 Kolovoz 2022 09:18

Vinarija KUTJEVO – druženje s kooperantima

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

Kao jedna od najznačajnijih vinarija regije Kutjevo d.d. njeguje tradiciju uzgoja vinove loze kroz dugogodišnju kooperativnu suradnji s lokalnim proizvođačima. Spomenuta suradnja uključuje više od 240 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva od kojih mnoge obitelji uzgoj vinove loze prenose s generacije na generaciju.

Uspjeh dugogodišnjeg kooperativnog odnosa s lokalnim proizvođačima leži u povećanoj potražnji i prodaji vina iz podruma vinarije Kutjevo te se s ponosom može reći kako je vinarija Kutjevo najpouzdaniji partner kooperantima u kutjevačkom vinogorju te generator razvoja cijelog kraja. Trajnim ulaganjem u domaću proizvodnju, jačanjem ugovorenih kapaciteta, osiguranjem otkupa grožđa, dostupnosti repromaterijala želimo pokazati da su rezultati ostvareni u kvaliteti proizvoda i otkupa naši zajednički rezultati, rezultati dobre suradnje između kooperanata i same vinarije.

Doprinos cjelovitom razvoju te očuvanju dugogodišnjih suradnika i kooperanata u ovim izazovnim vremenima, kroz ključne segmente poslovanja predstavlja važnu poveznicu i platformu za očuvanje manjih vinogradara i OPG-ovaca. Strateška orijentacija prema lokalnim proizvođačima daje važan doprinos budućnosti lokalne vinogradarske proizvodnje čime se šalje i poruka važnosti domaće vinogradarske proizvodnje, usmjerenje na kvalitetu proizvoda te jačanje zajednice. Društvena odgovornost te odnos koji grade sa širokom mrežom kooperanata direktno doprinosi dobrobiti šire zajednice, a rad na jačanju iste nikada nije bio potrebniji.

DSC 7202

Na nedavno održanom domjenku vinarija Kutjevo se zahvalila svim kooperantima na dosadašnjoj suradnji i učešću u stvaranju vina. Posebno priznanje uručeno je pojedinim kooperantima koji njeguju dugogodišnju tradiciju i partnerstvo. Cilj nam je da se ovakav vid suradnje i nagrađivanja nastavi i narednih godina kako bismo dodatno učvrstili i osigurali međusobnu suradnju na obostrano zadovoljstvo. 

Kroz zajedničku edukaciju i stručnu suradnju pružamo našim partnerima stabilne kooperantske odnose. Od ukupno 420 ha vlastitih nasada te 380 ha u kooperaciji polovica grožđa dolazi od naših kooperanata. Takav koncept osigurava potrebe tvrtke da omogući dostatnu količinu vina za potrebe tržišta. Od četvrtine ukupne hrvatske proizvodnje graševine veliki dio dolazi upravo iz kutjevačkog vinogorja vinarije Kutjevo.

Tradicija koja se prijenosi generacijama !