Srijeda, 13 Listopad 2021 12:26

Dvije godine uspješnog poslovanja Knjigovodstvenog servisa "A Vista" u Požegi

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

NAKON 26 GODINA U KNJIGOVODSTVU U PRIVATNOM SEKTORU KSENIJA ĐIKIĆ ODLUČILA SE POKRENUTI VLASTITI POSAO U STRUCI - 

POŽEGA - Odlučila je nakon dugo godina rada u knjigovodstvu u privatnom sektoru pokrenuti vlastiti posao. Ostala je u struci, a "A Vista" i Ksenija Đikić ovih dana obilježavaju 2 godine samostalnog rada. Nije baš sve išlo odmah dobro, bilo je tu i početničkih problema, u početku traženja komitenata, no sve u svemu Ksenija Đikić je zadovoljna, posao je dosta razgranala i nakon dvije godine ima dovoljno klijenata, ali je uvijek otvorena i za neke nove partnere i korisnike svojih usluga knjigovodstvenog servisa.

- Ksenija Đikić je rođena Požežanka, udana, majka dvoje djece, a nakon 26 godina rada u knjigovodstvu u privatnom sektoru odlučila sam se sama pokrenuti posao i krenuti u žensko poduzetništvo. Članica sam Udruge računovođa i financijskih djelatnika Požega kroz koju želimo promovirati našu struku i podići je na viši nivo. Oduvijek me zanimalo funkcioniranje ekonomije općenito, pronašla sam sebe u ovom poslu i volim to što radim - kaže Ksenija koja uvijek ima strpljenja za savjet posebno početnicima i malim poduzetnicima, malim obrtnicima, OPG-ovcima i brojnim udrugama kojih ima sve više.

IMG 0847
- Moja vizija poslovanja je pomoći malim poduzećima, obrtnicima, OPG-ovcima, udrugama voditi njihovo poslovanje kroz "šumu" uredbi, propisa, zakona, rokova i normi. Profesionalno i ažurno odrađujem sve u rokovima. Voljela bih kada bi mi se obratili oni koji tek planiraju pokrenuti neki svoj posao, realizirati neku svoju ideju, osnovati udrugu, jer ćemo odmah od početka krenuti po svim propisima ali bez brojnih lutanja i slijepih pokušaja. Ja za sada odlično poznajem sve propise i mogu svojim savjetima i aktivnostima olakšati taj za sve jako stresan i težak početak. Stoga se još prije nego li išta pokrenete obratite s povjerenjem, jer ja ću vas voditi kroz sve postupke i uvesti u potpuno zakonski reguliran posao - dodaje Ksenija, koja je od nedavno u novim i većim prostorijama u Ulici sv. Roka broj 4 jer je to tražio razvoj njenog poduzetničkog poduhvata.

IMG 0850No Ksenija nije stala samo na tome, svjesna da bi bio dobar u poslu moraš se stalno educirati, posebno u knjigovodstvenim propisima koji se vrlo često mijenjaju i Zakonske odredbe samo pljušte, a regularno i zakonsko poslovanje svakog poduzetnika je ogledalo tvrtke. - Kako se u poslu moraš educirati i širiti poslovanje tako sam i ja na našem Veleučilištu u Požegi upisala edukaciju na programu usavršavanja Voditelja pripreme i provedbe EU projekata. Dio smo Europe i treba iskoristiti sve mogućnosti koje pruža EU kroz projekte. Europska unija je upravo jedna odskočna daska sa svojim besplatnim sredstvima i poticajima koji dolaze iz raznih fondova EU. Ta sredstva su mnogima pomogla da pokrenu svoje ideje i zamisli, a mislim da smo tek sada na početku korištenja sredstava za široko područje poduzetništva, obrtništva, razvoja OPG-ova i brojnih djelatnosti udruga koje financira EU iz svojih fondova i programa - kaže Ksenija koja je sve više osim tehničkih poslova knjigovodstva, spremna za vođenje klijenata kroz područja poduzetništva.

- Za klijente sam uvijek na raspolaganju ne samo kao "tehnički knjigovođa" nego i savjetnik i suradnik u njihovom poslovanju, jer tu smo jedni zbog drugih, a kroz stručno zajedništvo uvijek se može i više - dodaje na kraju Ksenija, koja se zahvaljuje prvenstveno svojoj obitelji i prijateljima na podršci u njenim počecima, a klijentima na odličnoj suradnji jer bez njih sve ovo ne bi imalo smisla. Budućim klijentima poručuje - Ja sam tu za Vas i da vaše buduće poslovanje bude bez problema. Slobodno se obratite na tel: 034/252-485, mob: 098/185-0045, na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili dođite osobno na adresu Sv. Roka 4 u Požegi.

Autor: Vladimir Protić