Subota, 01 Svibanj 2021 20:33

Ministar Josip Aladrović susreo se sa požeškim gospodarstvenicima

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović posjetio područje županije od Lipika, gdje je obišao Edukativni centar za umjetnu inteligenciju, Pakraca gdje je boravio u Poduzetničkom inkubatoru Pakrac, obišao pakračku poduzetničku zonu, a zatim se u tvrtki Plamen u Požegi sastao s vodećim gospodarstvenicima grada Požege. Predsjednik HGK Požega Luka Balenović upoznao ga je sa stanjem u gospodarstvu a u razgovoru poduzetnici su ga upoznali s određenim problemima koji tište određene grane poduzetništva, od metalne, drvne, prehrambene, građevinske, poljoprivredno-prehrambene industrije do ugostiteljstva i turizma.

IMG 7095

Zadovoljan dobivenim podatcima i saznanjima ministar Aladrović je istakao: -  Širok je dijapazon poduzetnika koji kreiraju novu vrijednost i zapošljavaju ljude na ovom području. Bilo je riječi o mnogo različitih izazova s kojima se poduzetnici susreću, a u jednoj vrlo otvorenoj i parlamentarnoj raspravi oni su s naše strane mogli dobiti uvid što Vlada RH čini za poduzetnike, što je učinila u samoj Covid krizi, ali i što će učiniti u budućnosti kroz nacionalni plan oporavka i sljedeći višegodišnji financijski okvir, ali i djelovanje svih ministarstava koja imaju ekonomsku komponentu. S druge strane, mogli smo čuti zahtjeve, ideje i probleme s kojima se susreću poduzetnici i siguran sam kako ćemo bar jedan dio tih problema otkloniti u sljedećem razdoblju, kada se ponovno vidimo u Požegi. Smatram da je ovakav način vrlo direktne i neposredne komunikacije s poduzetnicima iz konteksta njihovih radnika, ali i konteksta njih kao vlasnika, izrazito bitan i taj način nastavit ćemo njegovati i u buduće.

Aladrović je istakao da je Vlada RH više od 120 milijuna kuna investirala u Požeško-slavonsku županiju samo u kontekstu očuvanja radnih mjesta te usporedio zaposlenost prije Covid krize i sada. - Možemo vidjeti kako tijekom krize zaposlenost raste, ovim mjerama zaista smo uspjeli očuvati ekonomsku supstancu i zaposlenost. Danas smo mogli čuti od gospodarstvenika i vrlo pozitivne brojke o zapošljavanju, da se zapošljavaju novi ljudi i to je nešto što nas zaista može veseliti. Ono što ćemo u sljedećem periodu raditi, kada su u pitanju COVID mjere, i dalje ćemo biti uz poduzetnike i radnike, a to smo i do sada pokazali. Osigurat ćemo da se očuvaju ne samo postojeća već kreiraju i nova radna mjesta i mjerama aktivne politike zapošljavanja, u koje smo od početka godine uložili više od 300 milijuna kuna - dodao je ministar Aladrović. Uz gospodarstvenike požeških tvrtki susretu su nazočili predsjednik ŽO HDZ-a prof. dr. sc. Željko Glavić, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, dekan Veleučilišta u Požegi prof. dr. sc. Borislav Miličević i drugi dužnosnici, ali i kandidati za funkcije u lokalnoj i regionalnoj samoupravi na predstojećim izborima.IMG 7090