Nedjelja, 18 Travanj 2021 11:20

Svoje Reciklažno dvorište uskoro dobiva i grad Kutjevo

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

KUTJEVO - Uskoro započinje još jedan infrastrukturni projekt u Gradu Kutjevu koji će donijeti olakšanje za građane koji razdvajaju kućni otpad, a svakako i bolji i čišći okoliš ovog vinogradarskog i vinskog grada. Brigu za očuvanje okoliša moraju staviti na prvo mjesto jer su pred njima sve veći koraci u razvoju turizma.

Potpisan je Ugovor o izvođenju radova na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta u Kutjevu sa Zajednicom ponuditelja – Niskogradnja Jurčak d.o.o. i L Projekt d.o.o. Vrijednost izgradnje i opremanja iznosi 3,1 milijun kuna. Projekt ˝Reciklažno dvorište Kutjevo˝ obuhvaća izgradnju i opremanje funkcionalnog reciklažnog dvorišta te provođenje informativno-edukativnih aktivnosti i predavanja o odvajanju otpada i odlaganju otpada na za to predviđeno mjesto. Provedbom projekta podiže se razina svijesti stanovništva što doprinosi očuvanju okoliša i povećanju kvalitete života stanovništva. 

Cilj projekta je izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Kutjeva te jačanje kapaciteta za gospodarenje otpadom, informiranje i edukacija stanovništva radi povećanja stope odvojeno prikupljenog otpada i smanjenja  količine otpada koji se odlaže na odlagalištima.

Reciklažno dvorište gradit će se kraj gospodarske zone Kamenjača. Nakon izgradnje Reciklažnim dvorištem upravljat će tvrtka Komunalac Požega d.o.o. kao i kod ostalih reciklažnih dvorišta na području Požeštine.