Petak, 08 Ožujak 2013 12:33

Zbog otkaza narudžbi posla za manje radnika

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

LIPIK GLASU DIO RADNIKA POSLAO NA ČEKANJE  -

 

LIPIK - Iako je u prošloj godini u Lipik glasu zabilježen pozitivan poslovni rezultat, od 1. ožujka prva skupina od 36 radnika te tvrtke je otišla 'na čekanje'. Nakon mjesec dana oni bi se trebali vratiti a privremeno s posla otići će slijedeća skupina. - Nažalost, jedan projekt u autoindustriji na kojemu smo trebali raditi, krajem godine je odgođen a smanjene su još neke narudžbe. Tako se dogodilo da za sve radnike trenutno nemamo posla pa, kako bi prebrodili taj manjak posla, odlučili smo se za naizmjenično slanje ljudi na čekanje umjesto da nekima damo otkaze – objasnio je direktor Danijel Zadjelović.

DSC 4554 STAKLANA LIPIK GLASPočetkom godine u Lipik glasu je bilo 176 radnika a trenutno posla, dodao je direktor Zadjelović, ima za njih 150. Među onima koji su otišli na čekanje je i sindikalni povjerenik Nikola Kosanović iako je kao sindikalac 'zaštićen'. - Odlučio sam se u znak solidarnosti i ja pridružiti kolegama koji su trenutno bez posla. Direktor je prošli tjedan bio kod vlasnika u Italiji, čekamo nove informacije ali, bojim se da će biti daljnjih i to trajnih otkaza – kazao je Kosanović.

Nakon što je prošlog tjedna boravio u Italiji, direktor Zadjelović je ovih dana u Engleskoj. Do kada će se radnici naizmjence nalaziti na čekanju, za sada se još ne zna. - U Engleskoj dogovaramo jedan posao za Aston Martin i za desetak dana će se o svemu više znati. Nadam se dobrim vijestima – dodao je Zadjelović.

Radnici na čekanju dobivat će mjesečnu naknadu od 1.200 kuna a doprinosi će im se uplaćivati na razini minimalne plaće.       (vm)