Petak, 01 Ožujak 2013 09:36

U svom plasteniku uzgajaju cvijeće

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

PROJEKT „CVJETNA BUDUĆNOST“ NASTAVAK U 2013.  -

 

PLETERNICA - Projekt "Cvjetna budućnost" kojega je grad Pleternica uz potporu fondova Europske unije realizirao lani izgradivši plastenike u kojima je posao našlo i nekoliko žena koje su više godine čekale na posao bit će nastavljen i ove godine.

- Zahvaljujući potpori EU u iznosu nešto većem od 100 tisuća eura grad Pleternica podigao je plastenike za uzgoj cvijeća u kojemu je posao našlo nekoliko žena. U plastenicima bi se trebalo uzgajati cvijeće za potrebe uređenja javnih površina grada Pleternice i drugih sredina. Cilj ovoga projekta bio je animiranje žena pleterničkog kraja kako bi one aktivnije tražile posao kroz različite prekvalifikacije. Te prekvalifikacije obuhvatile su izradu projekata cvjetnog uređenja gradova, ali i pohađanje tečajeva za uzgoj cvijeća. Nekoliko je žena završilo prekvalifikaciju za cvjetno uređenje, ali i uzgoj cvijeća. Želja nam je bila da u plastenicima žene uzgajaju sve ono cvijeće koje treba gradu Pleternici, ali i drugim sredinama za uređenje javnih površina - ističe zamjenica gradonačelnika grada Pleternice Antonija Jozić.

Grad Pleternica i ove će se godine kako doznajemo prema fondovima Europske unije kandidirati nekoliko sličnih projekata koji će ženama pleterničkog kraja pomoći da se zaposle.

V.Re.