Petak, 18 Prosinac 2020 12:57

Zlatnu kunu HGK Požega dobili Niskogradnja Jurčak, Magma d.o.o. i Lipik Glas d.o.o.

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Požega dodijelila je najveća priznanja za najuspješnije gospodarske subjekte u kategorijama malo, srednje i veliko trgovačko društvo za poslovne rezultate u 2019. godini. Priznanja i plakete "Zlatne kune" uručio je predsjednik ŽK Požega Luka Balenović.

Tako su Zlatne kune dobili: za malog gospodarstvenika Niskogradnja Jurčak iz Požege, a priznanje je preuzeo Antun Jurčak, osnivač i prokurist tvrtke. Tvrtka je specijalizirana za niskogradnju i visokogradnju, a izvodi usluge izvođenja radova građevinskim strojevima, ugradnju podzemnih instalacija, proizvodnju i prodaju betona i betonske galanterije, te proizvodnju, prodaju i ugradnju asfalta. Tvrtka ima 44 zaposlena djelatnika a osim u Požeško-slavonskoj županiji radi i izvan nje.

Za srednje trgovačko društvo Magma d.o.o. iz Požege, tvrtka za proizvodnju metalnih konstrukcija i njihovih dijelova, čeličnih konstrukcija i montažnih hala, pješačkih, cestovnih i željezničkih mostova, cjevovoda i spremnika pod pritiskom, opreme za obnovljive izvore energije, hidoelektrane, vjetroelektrane, termoelektrane, kogeneracijska i bio postrojenja, opremu za procesnu industriju i vodotornjeve. Tvrtka ima 113 zaposlenika.. Priznanje i plaketu primio je Zdenko Prskalo, direktor tvrtke. Magma je vrlo uspješna tvrtka i ovo priznanje je već dobila prije nekoliko godina, 1998., 2007. i 2017. godine, ali i Godišnju nagradu Grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Za veliko trgovačko društvo Lipik Glas d.o.o. iz Lipika, koja se bavi proizvodnjom stakla još od 19. stoljeća. a trenutno je u vlasništvu talijanske grupacije. Proizvode stakla za automobilsku industriju, za niskoserijska i visokobudžetna vozila, Lamborghini, McLaren, Rolls Royce, Aston Martin, stakla za željezničku industriju, protuprovalna i neprobojna stakla. Zapošljavaju 318 zaposlenika. Priznanje i plaketu preuzeo je Dorian Knapić, direktor tvornice, a Lipik Glas je također ovo priznanje dobilo 2016. i 2018. godine, a 2018. godine i Godišnju nagradu Požeško-slavonske županije.