Utorak, 08 Rujan 2020 10:59

U prvoj godini poslovanje Shopping Capitol Požega poremećeno neplaniranom koronom i dugim okruženjem gradilišta rotora

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

POŽEGA - Nakon što se Konzum povukao iz Požege, potpunim preuređenjem trgovačkog centra, prije skoro godinu dana došao nam je Shopping Capitol Požega sa potpuno novim tvrtkama za Požežane. Tako je uz Spar koji je bio potpuna nepoznanica za Požežane, došao i Pepco, Tedi, Bipa, Intersport. Tutto Bene. Bili su to zakupci prostora zbog kojih su Požežani odlazili putem Slav. Broda, Osijeka i Zagreba u veće shopingiranje. Shopping Capitol  doveo je nove brandove na noge Požežanima i poslovanje je krenulo dobro, očekivano velike posjete potrošača i vjerojatno i planirani promet u cijelom trgovačkom centru.

Šest mjeseci nakon otvaranja dolazi korona kriza, neki od zakupaca ostaju zatvoreni, ograničeno radno vrijeme supermarketa, ugostiteljstvo i prehrana zatvoreni. Situacija koju nitko nije planirao, pa smo zapitali upravu kako su zadovoljni poslovanjem u Požegi, što im je otežavajuće i što planiraju za budućnost. Naravno i uz konstataciju da korona kriza tek što je malo smirena, otvara im se veliko cestovno gradilište koje im oduzima glavni ulaz, a stavlja ih u prostor koji vozači, pa tako i potrošači nastoje izbjeći. A onda je u Požegu došla i SuperNova sa nizom najpoznatijih svjetskih i europskih brandova, čak i istih kao u Shopping Capitolu. To je bilo nešto potpuno novo za Požeštinu, sada su dobili sve ono po što su do tada odlazili putem drugih gradova, ali i novog talijanskog diskontera koji je najavio najniže cijene u Hrvatskoj.

Na naša pitanja svoj komentar dala nam je direktorica portfolija Ivana Rajković: - Pri donošenju odluke o dolasku u Požegu raspolagali smo sa svim informacijama o dolasku konkurencije kao i o planiranim radovima na poboljšanju infrastrukture, pa smo to i uzeli u obzir u predviđanjima poslovanja. Naravno da je nastupanje pandemije, koju je nemoguće predvidjeti, poremetilo naše poslovanje i utjecalo i na pad posjećenosti i prometa zakupaca. U periodu od gotovo dva mjeseca u centru su smjele raditi samo dvije trgovine koje su bile izuzete iz zabrane rada, što nam je, kao i svim drugim komercijalnim objektima, donijelo određene neplanirane gubitke. Ako Požega Shopping Capitol usporedimo s našim drugim centrima koji bilježe jako dobre post-korona rezultate, možemo zaključiti da su radovi na kružnom toku tek donekle usporili oporavak od posljedica COVID-19 pandemije. Svakako nas veseli vidljiva tendencija rasta prometa što je nesumnjivo dobar znak za budućnost u novim okolnostima. U tom smislu, naši planovi se ne remete i vjerujemo da ćemo nakon završetka radova povratiti očekivanu posjećenost ili je čak poboljšati - stoji u odgovoru koji nam je poslala Marketing Coordinator Maja Škorić.Spar parking

Požežane će svakako obradovati vijest da se trgovački centar ipak neće povući iz Požege, pričalo se i jako slaboj posjećenosti Spara u odnosu na ostale trgovačke lance, zbog čega je u konačnici otišao i Konzum. Njihovu optimističnost dijelimo i mi.