Nedjelja, 19 Travanj 2020 09:27

Uskoro i općina Velika dobiva svoje Reciklažno dvorište vrijedno 3,2 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

VELIKA - Nakon Požege i Pleternice, općina Velika također gradi svoje Reciklažno dvorište, koje je po gotovosti radova spremno za skoro otvaranje, planirano u svibnju mjesecu. Reciklažno dvorište u Velikoj će koštati ukupno 3,2 milijuna kuna s PDV-om a 85% sredstava će osigurati Ministarstvo zaštite okoliša i energetike učinkovitosti iz fondova EU. Ostatak će osigurati Općina Velika iz svog proračuna.

V reciklažno

 

 - Radovi su pri kraju na objektima, postavljena je i asfaltna podloga, dopremljena većina opreme i mislim da bi u svibnju trebali imati otvorenje. Ovim putem želim apelirati na građane da se suzdrže od bacanja otpada u prirodu jer smo primijetili unazad godinu dana, da toga ima puno više nego prije. Otvorile su nam se divlje deponije na nekoliko mjesta. Općina je naručila i već postavila negdje nadzorne kamere tako da mislim da im se neće isplatiti bacati smeće okolo – kazao je načelnik općine Velika Vlado Boban.V reciklažno 413x223

Reciklažno dvorište Velika nalazi se na južnoj strani naselja Velika, prvo desno skretanje iz Strossmayerove ulice, prije veličkog groblja sv. Marka. 

IMG 0783IMG 0785