Ponedjeljak, 17 Prosinac 2012 16:41

Polaznici u Etno kući Bello

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

OBUKA VODITELJA RURALNOG TURIZMA  -

 

PLETERNICA – U sklopu projekta osposobljavanja za voditelje ruralnog turizma 23 polaznika sa svojim nastavnicima gostovali su i upoznali se s iskustvima u Etno kući Bello u Pleternici. Uz nastavu iz primjene i provedbe novih zakonskih propisa koja se odnosi na pružatelje usluga u turizmu, ugostiteljstvu i smještaju u objektima ruralnog turizma, obučili su se i za vođenje vlastitog financijskog poslovanja i vođenju poslovnih knjiga koje su predviđene za ruralni turizam.

PC168237U sklopu ovog projekta koji je krenuo krajem listopada pod pokroviteljstvom grada Lipika i sufinanciranjem europskog novca polaznici su stekli znanja i vještine iz područja planiranja, komunikacije, te prodaje i marketinga. Uglavnom su sve vlasnici ili djelatnici na eko ili turističkim imanjima, te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja se bave ruralnim turizmom i ponudom usluga hrane, pića i smještaja u vlastitim objektima ruralnog turizma. Ova obuka svakako će im dobro doći za poboljšanje svoje usluge i proširenje poslovanja, te boljeg pristupa pronalaženja novih tržišta. Krajem prosinca predviđen je i završni ispit za sve polaznike.

- Bitno je da steknemo neka profesionalna znanja voditelja ruralnog turizma, da imamo i kvalifikaciju za to i da bi u budućnosti mogli raditi taj posao, ali i da napravimo što kvalitetnije ponude na turističkom tržištu. Stekli smo znanja o upravljanju ruralnim gospodarstvom, ali i saznanja o HACAP-u, knjigovodstvenim poslovima, o cijelom segmentu znanja koji nam je potreban u ruralnom turizmu – rekla nam je Zdenka Božić iz Eko gospodarstva Božić iz Lipika i predsjednica klastera Kuna.