Srijeda, 12 Prosinac 2012 12:24

Dao potporu ulagačima u Lipik glas i DI Papuk

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

MINISTAR GOSPODARSTVA IVAN VRDOLJAK BORAVIO U LIPIKU I PAKRACU  -

 

 

VRDOLJAKMINISTAR U PAKRACU I LIPIKUPAKRAC - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak boravio je prošlog petka u Lipiku i Pakracu gdje je posjetio Lipik glas, tvrtku u talijanskom vlasništvu i DI Papuk u stečaju koju je u kolovozu kupila tvrtka Ferdinand d.o.o. a koja posluje u sastavu slovenske tvrtke Zeri d.o.o. - To su dvije lijepe poduzetničke priče koje govore o uspješnom privatnom ulaganju u Hrvatskoj. U lipičku staklanu je proteklih godina uloženo 100 milijuna eura a obnova Papuka još je na početku no, investitori najavljuju 150 milijuna kuna ulaganja i isto toliko novih radnih mjesta. Došao sam ovdje dati potporu investitorima i mogu obećati da ih administracija u nijednom od naših ureda neće usporavati u realizaciji projekata – kazao je ministar Vrdoljak. Pohvalio je i pakračku poduzetničku zonu u kojoj su mali i srednji poduzetnici proteklih godina otvorili više od 400 novih radnih mjesta.
  

VRDOLJAK MINISTAR U PAKRACU I LIP- Tvrtki Ferdinand, kao i svim drugim poduzetnicima koji su došli na naše područje ili će tek doći, Grad Pakrac će maksimalno pomoći kroz oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade – kazao je gradonačelnik Pakraca Davor Huška. Tvrtka Ferdinand je ratom razrušene objekte Drvne industrije Papuk kupila za 4,5 milijuna kuna a obnovu proizvodnje, koja stoji od 2004. godine, najavili su za ožujak 2014. godine. Buduća tvornica će godišnje prerađivati 50.000 kubnih metara oblovine od kojih će se godišnje proizvesti 9.000 kubika uzdužno lijepljenih ploča i 35.000 tona peleta U sastavu tvornice bit će izgrađena i energana na biomasu električne snage 2 MW i toplinske snage 8,5 MW.
  Ministar Vrdoljak je prije obilaska gospodarstvenika razgovarao s predstavnicima gradskih uprava Lipika i Pakraca.     (vm)