Četvrtak, 15 Studeni 2012 11:54

Uskoro košer i bezgluteinski keksi

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

AGROVITA POČELA S PROIZVODNJOM TRAJNIH KEKSA -

PAKRAC – Trajni punjeni keksi bez konzervansa novi su proizvod po kojima Pakrac postaje sve poznatiji na tržištu slastica. Odnedavno ih proizvodi tvrtka Agrovita u vlasništvu obitelji Milaković. - Proizvodit ćemo kekse punjene kakaom, zobi, medom i zelenim čajem kao i punjene integralne kekse. Obzirom da je pred nama božićno vrijeme trenutno ćemo se orijentirati na medenjake a dodat ćemo im i paprenjake, kekse koji se tada osobito jedu – rekla je direktorica Zrinka Milaković.

   Obitelj Milaković je iz pakračko-lipičkog kraja a posluje već duže vrijeme u Rijeci gdje su, osim po keksima poznati i po proizvodnji kruha. U Pakracu su u poduzetničkom inkubatoru iznajmili 200 četvornih metara prostora u koji su odlučili preseliti proizvodnju keksa. Prostor se još uređuje kako bi kroz koji mjesec mogao zadovoljiti najsuvremenije zahtjeve HACCAP sustava. U pokretanje prve faze proizvodnje uloženo je 500 000 eura. - Mi imamo certifikat i za proizvodnju košer keksa a odlično surađujemo sa židovskom zajednicom u Zagrebu koja nas snabdijeva sa potrebnim sirovinama kontroliranog podrijetla za te kekse. Sada ih proizvodimo u Rijeci a od slijedeće godine i njih planiramo proizvoditi ovdje – dodala je Milaković.

    U Agroviti su sada zaposlene dvije osobe no, Milakovićevi žele u dogledno vrijeme povećati broj zaposlenih kao i proširiti proizvodnju na bezgluteinske kekse namijenjene osobama s probavnim i alergijskim problemima ali i svima drugima koji se žele hraniti zdravo. Tada će im, kažu, u Pakracu trebati i više poslovnog prostora. - Potražnja za ovim keksima koje sada radimo je velika ali, bit ćemo oprezni u širenju proizvodnje jer, kao i svi, imamo problema s naplatom. Kada ćemo se i koliko širiti ovisit će o prilikama u gospodarstvu. A dok se one ne poprave odlučili smo se uključiti u novoosnovani klaster Kuna pa ćemo naše kekse, uz proizvode drugih članova klastera, izletnicima i turistima koji dolaze u ovaj kraj ponuditi upakirane u prigodne poklone – rekla je Zrinka. Ljubitelji ukusnih zdravih keksa, dodala je, trenutno ih mogu nabaviti i u proizvodnom pogonu u Pakracu. (vm)