Subota, 23 Ožujak 2019 09:34

Kreće nova sezona besplatnih edukacija za poduzetnice i poduzetnike i one koji to žele biti

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

GRAD LIPIK I PAKRAC ČLANOVI ŽENSKOG PODUZETNIČKOG CENTRA  -

   Četvrtu godinu za redom Ženski poduzetnički centar u suradnji s jedinicama lokalne uprave i samouprave - Gradovima - prijateljima ženskog poduzetništva, kreće s besplatnim edukacijama za poduzetnice i poduzetnike, ali i sve one koji to žele postati. Ove predavačke sezone kreće novi ciklus u Zaprešiću i Petrinji, te premijerno u Poreču i Daruvaru - novim gradovima prijateljima ženskog poduzetništva.

     A razlog uspjeha ove aktivnosti Ženskog poduzetničkog centra leži i u iznimnoj statistici učinka besplatnih edukacija organiziranih u suradnji s Gradovima prijateljima ženskog poduzetništva - 1/3 polaznica otvorila je svoje tvrtke nakon održanih besplatnih edukacija ili je u postupku otvaranja pravne osobe ili obrta. 2/3 polaznica i polaznika uspješno je pohađalo sve cikluse Poduzetničke akademije kroz besplatne edukacije. 1/2 polaznica i polaznika ostvarilo je kroz projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva učinkovit networking te plasman svojih proizvoda i usluga.

     Čak 1/5 polaznica i polaznika prije pohađanja edukacija željela je odustati od svojih poduzetničkih aktivnosti, ali su se nakon edukacija predomislili – rezultati su to koje je tijekom dosadašnje provedbe pokazao projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva, kojega Ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr provodi u suradnji s nekoliko hrvatskih gradova.

 - Poslovanje hrvatskih poduzetnica i poduzetnika sve je zahtjevnije jer se domaće tržište sve više razvija, te postaje sadržajnije, uz rastuću i brojnu konkurenciju u gotovo svakoj branši, te s kupcima koji traže iznimno puno za malo novaca. Tim poslovnim izazovima svaka vlasnica i vlasnik tvrtke i obrta u Hrvatskoj, ali i svi oni koji to kane biti, mogu doskočiti isključivo neprestanim ulaganjem u nova znanja i vještine, koje mu omogućuju i besplatne edukacije u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra, a financirane iz proračuna jedinica lokalne samouprave u sklopu projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva. Ove godine iznova su s nama Grad Zaprešić i to treću godinu održavanja edukacija, te Grad Petrinja, drugu godinu održavanja edukacija, a posebno smo ponosni što su naš projekt besplatnih edukacija prepoznali i Gradovi Poreč i Grad Daruvar, uz koje ćemo održavati predavanja u 2019. godinu također - najavila je Sanela Dropulić, direktorica Ženskog poduzetničkog centra.

     Od proljeća 2016. godine do danas provedeno je više od 800 besplatnih edukacija u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra, te uz financijsku potporu Gradova prijatelja ženskog poduzetništva (Zagreb, Nova Gradiška, Lipik, Zaprešić, Vukovar, Petrinja, Pakrac i Jastrebarsko) poslušalo je više od 1.200 polaznika. Od početka 2019. godine u ovom projektu je Grad Poreč i Grad Daruvar čije poduzetnice i poduzetnici, ali i svi oni koji to kane postati s nestrpljenjem očekuju besplatne sadržaje za nove vještine i znanja uvijek prijeko potrebnih za poslovanje na realnom tržištu.

     Ove godine predavanja će biti usmjerena na kvalitetnu organizaciju prodaje poduzetničkih proizvoda i usluga, razvoju soft vještina, postavljanju i ostvarivanju poslovnih ciljeva, boljem razumijevanju hrvatskog poreznog sustava, ali i razvijanju vještina i kompetencija koje vode prema uspješnom poduzetništvu.