Ponedjeljak, 11 Rujan 2017 12:49

Najbolji lovci strijelci dolaze iz Virovitičko-podravske županije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

23. PRVENSTVO HRVATSKE U LOVNOM STRELJAŠTVU BZENICA 2017. -

POJEDINAČNI POBJEDNIK JE LOVAC STRIJELAC RADOVAN ABRAMOVIĆ IZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

BZENICA - Lovačko strelište u Bzenici ugostilo je ekipe lovačkih strijelaca iz 21 županije, ekipu Hrvatskih šuma, Veleučilišta iz Karlovca i ekipu LD Dama-Dama, gdje je održano 23. Prvenstvo Hrvatske u lovnom streljaštvu u tri kategorije, lovački trap i lovački parkur na leteće i pokretne mete, te gađanje u metu jelena s užljebljenim cijevima, lovačkim karabinima. Natjecale su se i reprezentacije Slovenije i Hrvatske, a u međusobnim susretima Slovenija ima bolje rezultate i već dugo prelazni pehar nije ostao u Hrvatskoj.

Trodnevno natjecanje otvoreno je svečanim postrojem svih 26 ekipa u Bzenici, na najuređenijem lovačkom strelištu u Hrvatskoj, uz nazočnost predsjednika lovačkih saveza županija, dopredsjednika i predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza, generala Đure Dečaka, požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića koji je istakao odličnu suradnju lovaca i županije, od upravljanja društvima i lovištima, izradi lovno-gospodarske osnove, do sve značajnijeg učešća lovačkih društava u grani turizma kroz lovački turizam. Župan Tomašević je prvim pucnjem na strelištu, kojim je pogodio letećeg goluba otvorio ovo natjecanje. Sve okupljene pozdravili su domaćini, direktor Hrvatskih šuma Požega Marijan Aladrović, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić i predsjednik LS požeško-slavonskog Zdravko Vujnović.

U pojedinačnoj konkurenciji u sve tri discipline, pobijedio je lovac strijelac Radovan Abramović iz Zagrebačke županije s 96 pogodaka, drugo mjesto osvojio je Stjepan Cvitković iz Splitsko-dalmatinske županije s 94 pogotka, koji je na strelištu u Bzenici već osvajao i titulu prvaka. Treće mjesto osvojio je Tihomir Brlas iz Virovitičko-podravske županije s 93 pogotka, četvrti je Eni Jugovac iz Istarske županije, peti Josip Gregur iz Varaždinske županije i šesti Ženko Berc iz Krapinsko-zagorske županije. Uz pehare i medalje dobili su i vrijedne poklone HLS, a ovim plasmanom ulaze i u reprezentaciju HLS.

Ekipno ove godine najbolji su bili lovci strijelci Virovitičko-podravske županije koji su osvojili ukupno 449 pogodaka, koji su uz veliki pehar i zlatne medalje osvojili i prelazni pehar, te ga preuzeli od prošlogodišnjih pobjednika iz međimurske županije. Drugo mjesto ekipno osvojili su lovci Splitsko-dalmatinske županije sa samo dva pogotka manje, ukupno 447, a treće mjesto lovci Varaždinske županije s 443 pogotka. Zagrebački lovci osvojili su četvrto mjesto s 438 pogodaka, tek s jednim manje od osječkih lovaca koji su zauzeli peto mjesto. Uz pehare i srebrne i brončane medalje dobili su poklone domaćina, LS požeško-slavonske županije, koji se kao odličan domaćin pokazao sva tri dana natjecanja i boravka lovaca, organiziravši i druženje uz tamburašku glazbu, specijalitete i vina Požeštine. Predsjednik Zdravko Vujnović pozvao ih je i dogodine, na 24. Prvenstvo Hrvatske u lovnom streljaštvu u Bzenicu, jer je to jedino strelište koje udovoljava svim potrebama ovakvog natjecanja, pa sve do olimpijskih natjecanja.

Tekst/foto: Vladimir Protić