Utorak, 29 Kolovoz 2017 12:19

Župan Alojz Tomašević primio prorektora i dekana Sveučilišta iz Ukrajine

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U SKLOPU PROJEKTA ERASMUS+ KA107 -

POŽEGA - Župan požeško-slavonski Alojz Tomašević primio je u posjet predstavnike Ekonomskog fakulteta iz Ukrajinskog grada Uzhhoroda, koji ovog tjedna u sklopu suradnje s Veleučilištem u Požegi kroz projekt Erasmus + KA107 borave u našoj zlatnoj dolini.

- Evo danas smo imali čast da ugostimo suradnike našeg Veleučilišta sa suradnicima iz Ukrajine koji su u posjeti našoj zlatnoj dolini sedam dana. Jedna dobra suradnja koja se otvara upravo između dva Veleučilišta, a kao takva otvara se i mogućnost gospodarskih aktivnosti. Meni je drago da sam domaćin, drago mi je da možemo razgovarati, pa smo tako razgovarali o znanstvenim projektima, o projektu Erasmus+, jer to je jedan od projekata koji je važan za našu županiju - izjavio je župan Alojz Tomašević.

Dekan ukrajinskog Ekonomskog fakulteta Vitalij Serzhanov, PhD. upoznao je župana s poviješću fakulteta te s gradom iz kojeg dolaze, dok je prodekanica Yulianna Voloshyna, PhD izrazila dosadašnje dojmove te očekivanja od suradnje između dviju visokih obrazovnih institucija.