Breadcrumbs

Četvrtak, 12 Srpanj 2012 11:48

Kvalitetna vina bliža građanima

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

VELEUČILIŠTE U POŽEGI OTVORILO PRODAVAONICU VINA  -

POŽEGA – Požeško Veleučilište u svom dvorišnom prostoru u Požegi, ulica dr. Franje Tuđmana otvorilo je novu prodavaonicu svojih kvalitetnih vina. Vrlo lijepo uređena prodavaonica tako će sada biti na usluzi građanima koji žele nabaviti kvalitetna vina našeg Veleučilišta, koja su nekoliko zadnjih godina na brojnim natjecanjima okićena medaljama zlatnog i srebrnog sjaja.

- Veleučilište u Požegi otvorilo je prodavaonicu vina koja je rezultat višemjesečnog rada studenata i nastavnika, a na našim policama nalaze se vina koja su rezultat berbi posljednjih nekoliko godina. Ova vina su dobila rješenja da su spremna za izlazak na tržište a dobitnik su i nekoliko zlatnih priznanja na ocjenjivanjima na području županije, ali i na državnom nivou. Kako tek dolazi vrijeme jeseni dolazi i potražnja vina, pa se nadamo da će naša kvalitetna vina ubrzo zaživjeti među građanima – istakao je pročelnik društvenog odjela dr. sc. Berislav Andrlić.

P7116104U prodavaonici koja će preko ljeta raditi od 10-12 sati i od 17-19 sati, a nakon ljeta i u proširenom radnom vremenu mogu se vrlo povoljno nabaviti vina u bocama od litre za već od 15 kuna, a vina u buteljama za već od 25 kuna. Ukoliko trebate vino za poklon u prodavaonici imaju nekoliko vrsta luksuznih pakovanja, od jedne, dvije ili tri butelje, te u ukrasnim drvenim poklon kutijama. – U ponudi imamo nekoliko vrsta graševine, cabernet sauvignon merlot, pinot crni i posebno vino muškat žuti koje je na posljednjem ocjenjivanju dobilo najviše bodova. Prvu veću promociju vina za građane Požege planiramo u dane Glazbenog festivala Slavonije na prostorima festivala i u našim prostorima – dodao je

U prodavaonici će raditi dvoje studenata na Veleučilištu, Pavao Zovko i Sonja Obradović. Prvi dan zatekli smo osobu koja je najkvalificiranija upravo za ponuditi vino, Sonju koja nosi titulu vinske kraljice. Osvojila ju je na ovogodišnjem Festivalu pjesme i graševine u Kutjevu, a za titulu je osim ljepote morala pokazati dobro poznavanje vina, spretno otvaranje butelje, ispravno točenje i degustiranje vina. – Krunu i titulu vinske kraljice dobila sam prije tridesetak dana, kada sam morala pokazati pred brojnim gledateljstvom da se razumijem u vino, poznajem sorte, ali da znam i pripremiti vino za služenje i degustaciju. Drago mi je da ću to moći sada iskoristiti i u prezentaciji vina našeg Veleučilišta – istakla je Sonja prvog dana rada prodavaonice vina.