Breadcrumbs

Utorak, 10 Srpanj 2012 23:23

Nakon 101 godine ponovno u selu mladomisnik

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NIKOLA LEGAC IZ RADOVANACA SLAVIO SVOJE PRVO MISNO SLAVLJE  -

P7016737_nikola_legac_mlada_misaU veličkoj župi, u perivoju Gospe od utjehe, Nikola Legac iz Radovanaca, danas je slavio svoju prvu svetu misu nakon što je tjedan dan prije toga bio zaređen u požeškoj katedrali. Na početku slavlja sve nazočne, a posebno mladomisnika  pozdravio je velički župnik Mario Sanić. Podsjetio je da je u ovoj župi zadnju mladu misu prije 21 godinu slavio Vinko Pilić. – Zadnji mladomisnik iz Radovanaca bio je Karla Mikenić prije 101 godinu. Sve te činjenice daju ovom slavlju posebnu ljepotu i radost. Mladomisniče, Božjom milošću si pozvan i uzet između ljudi te postavljen za ljude  za ono što se odnosi na Boga. Želim to da otajstvo živiš s trajnom radošću  – kazao je župnik Sanić.

P7016722_nikola_legac_mlada_misaNa slavlju je propovijedao msgr. Josip Devčić, stražemanački župnik.  – Neće ti uvijek biti lako, dragi mladomisniče, bit će i križeva i nevolja i teškoća i kušnji, ali nikad nemoj posustati. Nemoj gledati hoće li tvoj rad i napor prepoznati ljudi, ali znaj da će uvijek Bog to prepoznati i da on uvijek gleda – poručio je msgr. Devčić.

Mladomisnik Nikola koji je za geslo uzeo citat iz evanđelja „Bog je ljubav“ na kraju se slavlja zahvalio  svima koji su ga pratili na njegovom putu do svećeničkog ređenja i to kroz slike križnoga puta. Zajedno s ostalim mladomisnicima koje su ove godine zarađeni u Požeškoj biskupiji nazočnima je udijelio mladomisnički blagoslov.  (ljm)