Breadcrumbs

Subota, 07 Srpanj 2012 12:34

Plivanje uči 270 mališana

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POČELA ŠKOLA PLIVANJA NA POŽEŠKIM BAZENIMA  -

POŽEGA – Zaista je impozantan broj djece koju smo zatekli ujutro prije početka škole plivanja na požeškim bazenima. Ove godine do sada ih se upisalo 270, a po riječima predsjednika Plivačkog kluba Požega, Zoran Čokrlić, djeca se još mogu upisati. Dovoljno je samo da dođu nekoliko minuta prije početka škole koja svaki dan počinje od 9 sati i traje cijeli mjesec dana. Polaznici uplaćuju iznos od 130 kuna za troškove škole a ta uplata im vrijedi kao karta za bazene cijele sezone. Djeca su podijeljena u šest uzrasnih skupina, a u školi plivanja radi 6 učitelja, profesora kineziologije i po riječima Čokrlića, gotovo svi nauče osnove plivanja, a neki budu i malo bolji pa se s njima više radi, jer njih onda uključe i u Plivački klub. Škola plivanja u Požegi ima tradiciju dugu 60 godina.

P7055669Kao i proteklih godina i ove godine smo otvorili školu plivanja, a kroz ovaj bazen do sada je obučeno 40 tisuća Požežana. Moramo se zahvaliti učiteljima koji su dali sve od sebe da na vas prenesu svoje znanje i vještinu plivanja. Vi ćete savladati ovu vještinu. Grad Požega i tekija su se pobrinuli da vi za ovu simboličnu uplatu dobijete školu plivanja i puna dva mjeseca korištenja bazena. Želim vam da naučite plivati, steknete ovdje nova prijateljstva i da se dobro proveselite i razonodite. Voda je izuzetno čista i kvalitetna bez obzira na sve one koji pokušavaju svojom devizom što gore to bolje u ovom gradu. Ne osvrćimo se na ono što neki zločesti u ovom gradu pokušavaju činiti i čine duže vrijeme. Slobodno se kupajte – poželio je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko na otvorenju škole plivanja.

Da bi potpuno demantirao napise o zaraznoj bolesti na bazenima, svoju unuku koja je upisana u školu plivanja obišao je ravnatelj požeške bolnice, dr. sc. Željko Glavić. U ljetno vrijeme ima više zaraznog meningitisa ali se ne može tvrditi da je to sa bazena. Važno je da se voda redoviti kontrolira po svim predviđenim pravilima, a sve ostalo je izmišljeno i nije dobro jer kvari radost i uživanje ovoj djeci, koja bi vjerojatno da imaju priliku kupala bi se na moru. Kad već nemaju tu priliku treba im omogućiti ovdje gdje mogu – rekao je ravnatelj Glavić.

- Voda u bazenima kontrolira se od strane našeg laboratorija tri puta na tjedan i jedanput od Zavoda za javno zdravstvo županije, a naši djelatnici instrumentima vodu u bazenima, posebno malom bazenu kontroliraju više puta dnevno. Na sve uvjete koje ovdje imamo i starost bazena voda je izvrsne kvalitete – dodao je Ante Kolić, direktor Tekije d.o.o.