Breadcrumbs

Srijeda, 04 Srpanj 2012 17:36

Posjetili vinski podrum Majetić

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

OGRANAK UDVDR PAKRAC LIPIK  -

VENJE – Svoj boravak na sportskim igrama u Kaptolu iskoristili su članovi Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata da posjete vinski podrum OPG Majetić u Venju. Kako na pakračkom području nema mnogo vinara, poznatiji je samo vinski podrum mladog vinara Saše Ćasića, boravak u vinski najpoznatijem kraju željeli su iskoristiti i bolje se upoznati s ovdašnjim vinarima i njihovim kvalitetnim vinima. Jedan od takvih je i Pero Majetić čiji vinski podrum se nalazi u sklopu restorana i prenočišta kao začetnik turističke ponude ovog kraja.

P7015208- Udruga UDVDR Pakrac-Lipik sada djeluje intenzivno već tri godine, a redovno pratimo sve organizacije manifestacija koje organizira naša podružnica i krovna udruga. Tako je neupitan i naš nastup na sportskim igrama naše organizacije. Mi sudjelujemo u obilježavanju svih važnih obljetnica Pakraca i Lipika, a posebno akciju Bljesak, evakuaciju bolesnika iz naše psihijatrijske bolnice – istakao je Damir Špančić, predsjednik ogranka Pakrac-Lipik koji danas broji 86 članova i kao takva je najbrojnija braniteljska udruga. U svom radu sudjeluju i u aktivnostima ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, organiziraju predavanja, tribine, izložbe i predstavljanje knjiga i publikacija koje govore o Domovinskom ratu, posebice pakračko-Lipičkog kraja, čiji su aktivni učesnici bili upravo članovi udruge.

- Za ovu godinu imamo još niz planiranih aktivnosti, povećanje broja članova jer upravo svojim aktivnostima privlačimo one branitelje koji se nisu do sada aktivirali u radu braniteljskih udruga. Nastojimo pomoći našim članovima u rješavanju njihovih statusa i ostvarivanju prava, a najvažnije je da osiguravamo međusobno druženje branitelja. Nastojimo svim svojim aktivnostima da se pred javnost iznese što više činjenica i istine o Domovinskom ratu na području Pakraca i Lipika. Nastojimo u svemu tome povezati se i zajedno raditi sa svim ostalim braniteljskim udrugama, zbog toga se u našem predsjedništvu udruge nalaze i svi predsjednici ostalih braniteljskih udruga od HVIDRE, roditelja poginulih branitelja – pojasnio je Špančić, inače i inicijator da kompletna sportska ekipa posjeti vinski podrum Majetićevih  u Venju.

Ovo je bila ideja da naši branitelji dođu upoznati jednog dobrog poduzetnika, koji kao i svi drugi u hrvatskoj ima određenih poslovnih poteškoća, ali se uspješno bori i izlazi iz krize. Upravo smo željeli pokazati Pakračanima i Lipičanima, da se unatoč velikoj krizi može poslovati, da se može biti mali, ali kvalitetan proizvođač vina i da se od toga može živjeti, prehraniti svoju obitelj. Branitelji bi se trebali više organizirati upravo u takvim proizvodnjama. Postoji mogućnost korištenja braniteljskih zadruga, način organiziranja kroz klastere. Jedan dobar i svijetli primjer u vinogradarstvu našeg kraja je mladi poduzetnik Saša Ćasić, koji je hrabro krenuo u vinogradarstvo kojega je u našem kraju nestalo – rekao je Špančić, posebno pohvaljujući i ogranak Kaptol koji je izvanredno organizirao 7. Sportske igre UDVDR-a, te dopredsjednika županijske podružnice Krešimira Pavelića.

Drago mi je da su branitelji Pakraca i Lipika došli obići moj vinski podrum, da vide što gospodarstvenici na području naše županije rade i sa čime se mi sve borimo. Oni su se borili za vrijeme rata. Drago mi je da su zadovoljni mojim vinima. Degustirali su nekoliko godišta berbi graševina, chadronay, sivi pinot i nekoliko predikatnih vina iz kasnih i izbornih berbi – rekao je Pero Majetić.