Petak, 07 Travanj 2017 10:19

20. Dani odjeće, obuće i kožne galanterije 2017. okupili deset strukovnih škola

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OBRTNIČKA ŠKOLA POŽEGA DOMAĆIN DRŽAVNOG SREDNJOŠKOLSKOG NATJECANJA -

POŽEGA – Domaćin ovogodišnjeg, 20. Državnog natjecanja “Dani odjeće, obuće i kožne galanterije 2017.”, i 10. natjecanja Kožne galanterije koje se održava od 6. do 8. travnja je požeška Obrtnička škola. Na natjecanje je došlo 53 učenika i 35 mentora iz deset strukovnih škola, Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška, Srednja strukovna škola Varaždin, Srednja strukovna škola Vinkovci, Obrtnička škola Split, Škola IMG 0768za modu i dizajn Zagreb, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Trgovačko-tekstilna škola Rijeka, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, Škola likovnih umjetnosti Split i Obrtnička škola Požega.

Natjecanje se odvija za zanimanja krojač, modni tehničar, dizajner odjeće, dizajner tekstila, modni stilist, galanterist i obućar, a discipline u kojima se učenici natječu su krojač, modna kolekcija krojača, modni tehničar, dizajn odjeće, kolekcija modnog dizajna, te dizajn obuće i kožne galanterije. Učenici i mentori će pokazati svoja znanja iz dizajna i izrade odjeće, obuće i kožne galanterije, a sve na temu „Rubina“ - Ovogodišnjeg natjecanja ima za temu rubinu, neiscrpno vrelo inspiracije generacijama domaćeg življa koje je nosilo tu rubinu. To je tema našima mladima upravo kao vrelo nadahnuća, rubina u mom ormaru. Nadam se kako ćemo imati priliku vidjeti kako naši mladi promatraju detalje rubine te koliko ih nadahnjuje za dizajn odjeće koju bi i sami rado nosili i proizvodili – rekla je Iva Šnajder, ravnateljica požeške Obrtničke škole.

IMG 0774Sve je započelo predstavljanjem cijelog natjecanja sa svim sudionicima u dvorani Obrtničkog doma Udruženja obrtnika Požega, kojem su uz učenike i mentore nazočili ravnatelji srednjih škola Požeško-slavonske županije, pročelnica odjela za društvene djelatnosti dr. sc. Vesna Vlašić i zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

Danas cijelog dana traje natjecanje u prostorima Obrtničke škole. Izložba i smotra svih radova koji će nastati na natjecanju moći će se vidjeti danas u Glazbenoj školi Požega koja će biti otvorena za od 17,30 sati. Izložba pod nazivom „Rubina“ i modna revija odjevnih predmeta nastalih na natjecanju bit će otvorena i za zainteresirane građane.

Tekst/foto: Vladimir Protić