Petak, 17 Veljača 2017 10:29

"Djeci otklanjamo strah od bolesti i donosimo smijeh, radost i igru"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

CRVENI NOSOVI I U POŽEŠKOJ BOLNICI -

POŽEGA – Da bolnički dani i ne moraju biti tako dugi, uvjerili su se mališani koji se nalaze na liječenju u požeškoj bolnici. Kako bi im uljepšali dan, injekcije učinili manje bolnima i vrijeme ispunili smijehom, potrudili su se Crveni nosovi, odnosno klaunovidoktori.

16664937 1586130234736913 130115498934672146 o 300x225– Klaunovidoktori, dr. Mana Frčkuljica i Primarius Sekundić, donijeli su radost i smijeh na lica djece na liječenju. Crveni nosovi zahvaljujući donacijama redovito donose životnu radost bolesnima i nemoćnima, a posjet djeci u požeškoj bolnici ostvaren je zahvaljujući donaciji tvrtke Daikin Hrvatska. Upravo zahvaljujući donacijama, kako građana tako i pravnih osoba, klaunovidoktori redovno posjećuju dječje odjele sedam bolnica u Zagrebu te KBC Rijeku, KBC Osijek, KBC Split, Opću bolnicu Zadar, Opću županijsku bolnicu Vinkovci i Opću županijsku bolnicu Vukovar. U bolničko okruženje unose novi način komunikacije s djecom, otklanjaju pažnju od bolesti i straha te donose svijet smijeha, životne radosti i igre – ističe Kristina Gotovac, voditeljica odnosa s javnošću Crvenih nosova.

Pojašnjava da uz bolesnu djecu klaunovidoktori uveseljavaju i osobe starije životne dobi, nepokretne i teško pokretne osobe u domovima za starije i nemoćne u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu.

IMG 20170215 WA0009 300x225U Crvenim nosovima je 23 klaunadoktora. Riječ je o umjetnicima posebno educiranim za rad s bolesnima i nemoćnima i konstantno se educiraju za rad u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

– Crveni nosovi – klaunovidoktori dio su međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International (RNI) koja okuplja 10 partnerskih zemalja koje međusobno dijele znanje i iskustvo značajno za kvalitetnu provedbu programa u zdravstvenim i socijalnim ustanovama. U sedam godina djelovanja klaunovidoktori donijeli su smijeh i radost na lica više od 74.000 bolesnih, nemoćnih i zaboravljenih – dodaje Gotovac.

Posjet Crvenih nosova je oduševio ne samo djecu već i roditelje, doktore i medicinske sestre u požeškoj bolnici. Nakon veselog druženja ispratili su ih uz poruku: “Dođite nam opet!”.

Tekst: D.K. Foto: Crveni nosovi facebook