Banner 750x94 panonika

HOE WebBanneri 750x250

Breadcrumbs

Četvrtak, 21 Lipanj 2012 10:23

Fiš kuhalo 55 natjecatelja

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

5. PLETERNIČKA FIŠIJADA KRAJ ORLJAVE  -

PLETERNICA – U sklopu Lipanjskih dana kulturnog stvaralaštva LIDAS, u Pleternici se po 5. puta održala i Fišijada u organizaciji Udruge Pleternički čoraci i grada Pleternice koja je prešla u tradiciju, te je sve više posjećena, kako od majstora fiša, tako i od posjetitelja.

P6174090Ove godine uz Orljavu u kuhanju ribljeg fiš paprikaša okušalo se 55 natjecatelja iz požeške i brodsko-posavske županije, pojedinaca, ali i nekoliko udruga s pleterničkog kraja. Sunčan i lijep dan pogodovao je i okupljanju velikog broja, oko 2.000 građana, kako na samom natjecanju, a još više pod šatorima lokalnih ugostitelja koji su za sve goste osigurali dovoljno fiš paprikaša i pečenog šarana na rašljama.

P6174099

Najboljim se po ocjeni tročlanog stručnog žirija može pohvaliti Goran Bivolčević iz Vrbja, koji je za nagradu od pleterničkog gradonačelnika Franje Lucića dobio tronožac s kotlićem. Drugo mjesto sa svojim fišem osvojio je Mato Radičević iz Male Kopanice, a treće mjesto osvojio je Zvonko Barunica iz Oriovca. Sve tri nagrade odnijeli su brodski majstori fiša, oni sa Save koji izgleda češće kuhaju fiš paprikaš.

- Ove godine već sam odnio jednu pobjedu na Fišijadi, a ova pleternička mi je druga. Ne natječem se dugo, tek dvije godine, ali izgleda da je moj recept dobar – istakao je pobjednik Goran.

P6174116Za zabavu ostatak večeri brinuli su se na glavnoj pozornici glazbenici Bankrota, a pod šatorima tamburaši.