Nedjelja, 18 Prosinac 2016 11:16

Božićni ugođaj priredili zajedno s Tamburaškim orkestrom iz Subotice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

TRADICIONALNI DOBROTVORNI BOŽIĆNI KONCERT LZD „VILA VELEBITA“ -

POŽEGA – Pred prepunom dvoranom Gradskog kazališta Požega svoj tradicionalni božićni koncert izvelo je Ličko zavičajno društvo "Vila Velebita", te ponovno sa svojim gostima oduševilo posjetitelje. Uz pjesme koje izvode članovi mješovitog pjevačkog zbora Vila Velebita uz pratnju tamburaškog orkestra Glazbene škole Požega posjetitelji su burnim aplauzom pozdravili i nastupe članova Hrvatske glazbene udruge „Festival bunjevačkih pjesama“ koji su nastupili sa svojim pjevačkim zborom i tamburaškim orkestrom. Bio je to uzvratni posjet bunjevačkih Hrvata, jer Ličani su već gostovali kod njih. Pjevačkim zborom Vila Velebita dirigirala je Monika Sakač Botički, a tamburaškim orkestrom Saša Botički. IMG 5323

- Posebnost ove večeri su, koji nisu naši česti gosti, Festival bunjevačkih pjesama iz Subotice. U sadržajnom konceptu koncert će zadovoljiti sve koji preferiraju liturgijske i božićne pjesme, one pjesme koje naginju zavičajnosti, ličke, slavonske i dr. Bit će za svakoga ponešto i koncert se pokazuje sve bolje popraćen jer karata za ovaj koncert nije bilo već petnaest dana. Ovim koncertom tradicionalno završavamo ovu godinu i ovaj koncert je naš sublimat cjelogodišnjih nastupa, sastavljen od naših nastupa koje smo imali u hrvatskoj i izvan nje - rekao je dr. Josip IMG 5427Fajdić, predsjednik Ličkog zavičajnog društva.

Publika je toplo pozdravila prvo izvedbe domaćina, zatim gostiju iz Subotice, a na kraju su nekoliko skladbi izveli svi zajedno, što je bio poseban ugođaj. Na koncertu su bili i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, požeški gradonačelnik Vedran Neferović te predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Nino Smolčić.

Na kraju društvo Vila Velebita se oprostila od svojih mladih članova, koji su za vrijeme svog školovanja u Glazbenoj školi Požega zajedno nastupali u zboru i orkestru, a odlaze na dalje školovanje izvan Požege, te im se Zahvalnicama odužila za sve što su dali za Vilu Velebita.

Tekst/foto: Vladimir Protić