Srijeda, 12 Listopad 2016 13:22

Nastupilo deset pjevačkih zborova umirovljenika

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽANI 15. GLAZBENI SUSRETI UMIROVLJENIKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA - U organizaciji Matice umirovljenika Požeško – slavonske županije održani su 15. Susreti glazbenih sekcija i pjevačkih zborova umirovljenika Požeško – slavonske županije u restoranu Sara u Požegi. Pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i Grada Požege ovogodišnji susret okupio je nekoliko stotina umirovljenika i deset pjevačkih zborova  sa preko 200 izvođača.

- Već 15 godina za redom održavamo naše susrete i to je veliki uspjeh jer smo mi jedina županija koja u svakoj matici umirovljenika ima i svoju glazbenu sekciju. Uspjeli smo se organizirati i u sportu gdje također imamo sekcije s kojima se družimo na sportskim susretima. Održavamo i naše tradicionalne zabave na kojima nas uvijek bude veliki broj jer što smo stariji to nam je druženje sve potrebnije – rekao je na početku susreta Zvonko Čorak, predsjednik Matice umirovljenika Požeško – slavonske županije.

Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije, koja organizira susrete, ovim dugogodišnjim okupljanjem nastoji objediniti aktivnosti matica, razvijajući njihovo društveno djelovanje i međusobno druženje.

- Grad Požega, uz sve ono što čini za svoje stanovnike treće životne dobi, nastavit će podržavati ovakve susrete. Od srca vam želim još više kreativnosti i upornosti te druženja u brojnim prigodama. Nadam se da ćete se danas ugodno osjećati u Požegi i želim vam svima puno zdravlja – poručio je gradonačelnik Vedran Neferović.

Pokrovitelj Susreta bila je Požeško-slavonska županija pa ih je u ime pokrovitelja otvorio zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha. Smotri su nazočili načelnik općine Kaptol Mile Pavičić i gradonačelnik grada Kutjeva Josip Budimir.

Svaka skupina izvela je po tri pjesme, a  uz Matice umirovljenika Velika i Kutjevo, koji su izvodili i vlastite pjesme još su nastupile pjevačke skupine Matica umirovljenika iz Pleternice, Pakraca-Lipika, Vetova, Požege, Čaglina, MU „Orljava“ iz Brestovca, zatim Kaptola i Jakšića. Njihove nastupe sa niz poznatih slavonskih i narodnih pjesama brojni posjetitelji nagradili su dugotrajnim pljeskom.

Na kraju Susreta Zvonko Čorak i Ferdinad Troha uručili su sudionicima zahvalnice, kao i pokroviteljima i donatorima, a nastupila je glazbena skupina „Majestic“.

Tekst/foto: Vanja Protić