Četvrtak, 28 Srpanj 2016 12:42

Završava projekt „Obiteljska košarica – dajem osmijeh, primam radost“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA SVITAK ODRŽALA TISKOVNU KONFERENCIJU -

POŽEGA - Projekt „Obiteljska košarica – dajem osmijeh, primam radost“ vrijedan 175 tisuća kuna privodi se kraju, a time će nestati i sredstava kojima se prva takva samoposluga na području Požeštine financirala.

IMG 1874Svaki mjesec oko 150 korisnika socijalne samoposluge dobivalo je osnovne namirnice poput šećera, soli, mlijeka i higijenskih potrepština. Samoposlugu su koristile osobe s područja grada Požege korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb.

Udruga Svitak u prosincu prošle godine organizirala je darivanje djece s novim trenirkama i tenisicama, održane su edukacije o socijalnim pravim korisnika te kako kvalitetno napisati životopis za zapošljavanje. Do kraja projekta u kolovozu će djecu školskog uzrasta darivati s ruksacima i pernicama, kako bi roditeljima olakšali početak nove školske godine.

Samoposluga je trenutno popunjena, no voditeljica projekta Senada Budimlić kaže da je to sve što je ostalo i da će se podijeliti do kraja mjeseca.

IMG 1882- Mi bi bili najsretniji da Požega nema potrebu za socijalnom samoposlugom, ali u ovih godinu dana shvatili smo da socijalna samoposluga ne samo da je potrebna gradu Požegi nego potrebna je i drugim gradovima i općinama u županiji. Dobra vijest je da je prije par dana raspisan novi natječaj, gdje se planiramo ponovno prijaviti da dobijemo nova sredstva za nastavak rada. Ovim putem molimo građane da nam pomognu svojim donacijama što u namirnicama što financijski da pokušamo izgurati još ova četiri mjeseca dok ne dobijemo ta nova sredstva od novog projekta, da ne bi izgubili i ovaj prostor na koji su korisnici socijalne samoposluge naviknuli – rekla je voditeljica projekta Senada Budimlić.

U novom projektu će se područje pokrivenosti pokušati proširiti na barem još jednu općinu za koju će se smatrati da je to potrebno. Građani su tijekom godine donirali namirnice u samoposlugu i košarice u trgovačkim centrima, a donirati mogu i dalje u vrijeme radnog vremena samoposluge utorkom i četvrtkom od 9 do 12 te svakim radnim danom od 7 do 15 sati u Centru za socijalnu skrb Požega.

Tekst/foto: A. Protić