Ponedjeljak, 04 Srpanj 2016 21:18

Požeška biskupija - imenovanja, razrješenja i premještaji svećenika

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

NOVOSTI IZ POŽEŠKE BISKUPIJE  - 

POŽEGA – Kako je to već i uobičajeno početkom srpnja objavljuju se imenovanja, razrješenja i premještaji svećenika koji su na službama u župama Požeške biskupe i središnjim biskupijskim ustanovama. Imenovanja, razrješenja i premještaje svećenika koja navodima samo su dio jer se očekuje i preostali dio koji treba biti obznanjena do polovine srpnja.

Prelat msgr. Josip Devčić, razriješen službe generalnog vikara Požeške biskupije i službe župnika-upravitelja Župe sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu te je zbog zdravstvenih razloga umirovljen. Novim župnikom Župe sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu imenovan je vlč. Robert Mokri, koji će uz službu župnika biti i ravnatelj Ureda za uzdržavanje klera Požeške biskupije, a razriješen je dosadašnje službe rektora crkve sv. Lovre u Požegi. Preč. Ivica Žuljević, razriješen službe predstojnika Ureda za gradnju i kulturna dobra te imenovan Moderatorom Biskupskog ordinarijata u Požegi. Preč. Josip Krpeljević, razriješen službe kancelara Požeške biskupije i imenovan generalnim vikarom Požeške biskupije te kanonikom pokorničarom požeške Katedrale.

Dosadašnji bilježnik Biskupskog ordinarijata u Požegi, član odgojno-obrazovnog tima Kolegija Požeške biskupije i član Odgojno-obrazovne zajednice Katoličke gimnazije u Požegi i osobni tajnik požeškog biskupa vlč. Krunoslav Juraković, razriješen je tih službi i imenovan župnim vikarom u Župi sv. Luke Evanđelista u Novskoj.

Mr. vlč. Ivica Bošnjak, koji se vratio iz Rima sa studija imenovan je župnim vikarom, kapelanom u Župi sv. Nikole Biskupa u Pleternici te duhovnikom u Kolegiju Požeške biskupije u Požegi. Dosadašnji župni vikar, kapelan koji je bio u pleterničkoj župi vlč. Marko Čubelić odlazi na trogodišnji studij prava u Rim.

Vlč. mr. Marijan Pavelić, razriješen je službe ravnatelja Kolegija Požeške biskupije i imenovan prefektom Kolegija Požeške biskupije te povjerenikom za medije. Vlč. Nikola Legac, razriješen službe župnog vikara u Župi sv. Terezije Avilske u Požegi te imenovan kancelarom Požeške biskupije; vlč. Karlo Prpić, dugogodišnji misionar, imenovan ravnateljem Kolegija Požeške biskupije, duhovnikom Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi te rektorom crkve sv. Lovre u Požegi. Vlč. Mario Sanić, imenovan je predstojnikom Ureda za gradnju i kulturna dobra te ravnateljem Dijecezanskog muzeja Požeške biskupije, a vlč. Krunoslav Siroglavić, razriješen službe člana odgojno-obrazovnog tima Kolegija Požeške biskupije i člana Odgojno-obrazovne zajednice Katoličke gimnazije u Požegi.

Tekst/foto: Vladimir Protić