Petak, 24 Lipanj 2016 14:07

Digitalni scenariji učenja predstavljen na skupu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ZNANSTVENO-STRUČNI ICT SKUP MIPRO 2016. -

OPATIJA - Ovogodišnji 39. najveći znanstveno-stručni ICT skup u ovom dijelu Europe MIPRO 2016. održan u Opatiji okupio je više od 1200 sudionika iz oko 30-ak zemalja sa svih kontinenata. Na njemu je prezentirano gotovo 400 znanstvenih i stručnih radova na devet tematskih savjetovanja kroz pet dana.

mipro2Brojni ICT stručnjaci imali su priliku osim na savjetovanjima sudjelovati u brojnim okruglim stolovima s temama vezanim za digitalnu zemaljsku televiziju, izgradnju i upravljanje širokopojasnim internetom, prednostima elektroničkog plaćanja, HPC tehnologiju, novim tehnologijama u turizmu, zaštitu intelektualnog vlasništva te području automatizacije u industriji.

Na savjetovanju „Računala u obrazovanju“ sudjelovala je i profesorica Tehničke škole u Požegi Marina Mirković s radom „Digitalni scenariji učenja“.

- Scenariji učenja pružaju učenicima mogućnost da primjenjuju znanje i praktične vještine bitne za situaciju koju nalaze pri rješavanju određenih zadataka. Pri tome analiziraju, prepoznaju i rješavaju probleme uz vještine kritičkog razmišljanja. Uče uporabom strukturiranih aktivnosti učenja koje nalikuju na izazove slične onima s kojima će se suočiti u stvarnom svijetu. Da bi nastavnici izgradili učinkovit i zanimljiv scenarij, potrebno je integrirati sadržaj, metodiku i razne digitalne alate. Oni omogućuju stvaranje privlačnog interaktivnog scenarija koji će biti zanimljiv učenicima u njihovu radu na nastavi uz suradnju sa svojim vršnjacima te ujedno omogućiti razvoj njihovih digitalnih kompetencija – istaknula je Mirković.

Tekst: Lana Protić Malbašić Foto: Marina Mirković