Srijeda, 02 Ožujak 2016 10:25

U očekivanju skore gradnje novog Vatrogasnog doma

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

84. REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD ČAGLIN -

ČAGLIN – I ova 84. Redovna godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čaglin, kao i sve aktivnosti društva podređene su skorom početku gradnje novog vatrogasnog doma u Čaglinu. Uz to je vezan i dio aktivnosti svih članova jer su radili na rušenju starog doma i čišćenju materijala koji se može još upotrijebiti u gradnji, te čišćenju lokacije budućeg vatrogasnog doma. Izvješća o radu u protekloj godini, te planove za naredno razdoblje podnio je tajnik Ivan Kukić iz kojega saznajemo da društvo trenutno ima 54 redovita člana, operativnu grupu osposobljenih i opremljenih vatrogasaca, ali i dobru budućnost, jer ima 16 članova vatrogasne mladeži i 13-ero djece vatrogasnog podmlatka.

Po izvješću zapovjednik Drage Skeledžije saznajemo da su vatrogasci imali 41 intervenciju od kojih je 7 požarnih i to 2 na objektima, te pet na otvorenom prostoru. Izveli su 18 vježbi, te nabavili dio opreme, a očekuju i dolazak vatrogasnog tehničkog vozila iz donacije Vlade austrijskog Tirola.

Potporu društvu dao je općinski načelnik Dalibor Bardač, zadovoljan radom društva na zaštiti i spašavanju, te obećao dalju pomoć, kao i zamjenik župana Željko Jakopović ispred Požeško-slavonske županije. Ovo najistočnije središnje vatrogasno društvo dobro radi, dobro je i organizirano jer je svakako oslonjeno zbog udaljenosti na prvenstveno vlastite snage. -Vaši rezultati su izvrsni, kroz 20 godina ostvarili ste veliki pomak u pogledu operativnosti, opremanja i osposobljavanja, a imamo ljude na funkcijama što je ključno za daljnju potporu vatrogastvu ovog kraja – pohvalio ih je i Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije.

Skupštine su uvijek i trenutak da se nagrade oni koji su najviše doprinijeli radu društva, tako je za 40 neprekidnog rada u društvu plaketu dobio Zdravko Kuserbanj, Pero Šulc i Zdenko Šipec, a za 30 godina Dinko Lukas i Zvonko Pulić. Desetak vatrogasaca dobili su nakon polaganja nova unapređenja, te uvjerenja za položene vatrogasne specijalnosti.

Predsjednik čaglinskog DVD-a Zdenko Šipec uručio je priznanja donatoru društva Milanu Dundoviću, te tvrtkama i pojedincima za potporu u radu društva.

Tekst/foto: Vladimir Protić