Nedjelja, 17 Siječanj 2016 12:40

DVD Zakorenje održalo 63. redovnu skupštinu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DODIJELILI DIPLOME I VATROGASNE SPOMENICE NAJZASLUŽNIJIM ČLANOVIMA -

ZAKORENJE - Jučer u prostorijama Vatrogasnog doma DVD-a Zakorenje održala se 63. redovna skupština. Na skupštini su nazočili od redovna 43 člana, njih 31, gosti iz 15 vatrogasnih društava, načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić, predsjednik vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović, predsjednik vatrogasne zajednice Požeštine Zvonko Jurić te predsjednik Općinskog vijeća Tomo Vrhovac. DVD Zakorenje postoji od 1953. godine, a danas društvo čini 156 članova od kojih je 31 operativni te 31 djece.

U protekloj godini DVD Zakorenje nije imao niti jednu intervenciju požara, ali su imali intervenciju za vrijeme poplava na području Brestovca, pa su tako u Pavlovcima intervenirali na ispumpavanju vode, osim poplava osiguravali su Planinarski izlet na Kapavac i Motokestenijadu u Zakorenju. Sudjelovali su na proslavi Sv. Florijana u združenoj vježbi u Orljavcu i Rešetarima. Sudjelovali su i na vatrogasnim natjecanjima Vatrogasnog centra Brestovac gdje su sa muškom ekipom seniora osvojili 2. mjesto. Tokom godine redovito su radili na vozilima i opremama te vježbali kako bi u svakom trenutku bili spremni izaći na intervenciju.

DVD Zakorenje podijelio je svim mlađim uzrastima priznanja, te su podijeljene i veteranske vatrogasne spomenice koje su dobili Milan Kukuruzović, Zlatan Kukuruzović i Zvonko Gagić, diplomu i srebrnu vatrogasnu medalju dobio je Matej Lončarević za poseban doprinos zaštiti od požara. Diplomu je dobio i Marko Mojsinović koji je u Velikoj pohađao tečaj za zvanje vatrogasac te ga uspješno položio.

Tekst/foto: Alen Protić