Četvrtak, 03 Prosinac 2015 11:25

Humanitarni koncerti u Pakracu u adventu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRIKUPLJALI DONACIJE ZA OBITELJ NEVRKLE -

PAKRAC - Vokalni sastav Saltshaker iz Zagreba već drugi put održao je humanitarni koncert u Pakracu Prvi put je 14 članova sastava pomoglo Udruzi roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika „Latica“ na koncertu održanom u Lipiku. Ovaj put su u organizaciji IMG 6856Udruge Palijativni tim „LiPa“ i Turističke zajednice grada Pakraca koncertom duhovne glazbe prikupljali donacije namijenjene za posudionicu pomagala oboljelima od neizlječivih bolesti i za pomoć obitelji 19-godišnjeg mladića Marina Nevrkle iz Poljane. Tom prilikom prikupljeno je ukupno 6.400,00 kuna.

Predsjednik Palijativnog tima „LiPa“ dr. med. Goran Sarajlić i tajnica udruge Ljerka Pavković zahvalili su se vokalnom sastavu Saltshaker i svim našim sugrađanima koji su prisustvom na koncertu i dobrovoljnim prilogom pridonijeli humanom cilju. Ljerka Pavković rekla je kako njihova udruga broji 86 članova, medicinskih stručnjaka, liječnika, medicinskih sestara i psihologa te učenika srednje medicinske i fizioterapeutske škole u Pakracu koji su najbrojniji.

IMG 6888- Upravo su ti naši najmlađi članovi od mladih dana odlučili pomagati onima kojima je pomoć zaista potrebna i kroz udrugu djeluju kao anđeli dobročinstva - rekla je Ljerka Pavković. Dr. Goran Sarajlić istaknuo je kako su tim osnovali volonteri koji će na raspolaganju obiteljima teško oboljelih biti na raspolaganju i izvan radnog vremena bolnica i liječničkih ordinacija, a svrha koncerta je prikupiti sredstva za nabavu ortopedskih pomagala za posudionicu. Pomagala iz posudionice potrebiti će moći dobiti pozivom upućenim Palijativnom timu u bilo koje vrijeme kada zatrebaju.

U okviru bilateralnog projekta „Suvremena komorna glazba Bugarska-Hrvatska“ pijanisti Filip Pavlov i Krasimir Taskov u Pakracu su izveli koncert vlastitih skladbi i djela drugih bugarskih suvremenih skladatelja, Pančo Vladigireva i Dimitara Nenova. Nakon koncerta ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac Alfreda Petani-Grafina zahvalila se gostima iz Bugarske Velislavu Zaimovu te izvođačima Filipu Pavlovu i Krasimiru Taskovu za izvrsnu izvedbu na ovoj glazbenoj večeri. Koncert su organizirali OGŠ Pakrac i Svetkovina - udruga za promicanje umjetnosti i kulture življenja.

Tekst/foto: Gordan Vukić