Petak, 06 Studeni 2015 10:29

Predavanja održali francuski profesori poljoprivrednih fakulteta i instituta

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VELEUČILIŠTE U POŽEGI U JOŠ JEDNOM PROJEKTU ERASMUS+

POŽEGA – Požeško Veleučilište ovih dana je u još jednom projektu Erasmus+ programa na kojemu kao gosti predavači sudjeluju članovi Francuskog konzorcija poljoprivrednih fakulteta i instituta, te predavač o Business model Canvas iz Slovenije. Oni će uz predavanja održati i praktične radionice zaIMG 2536 studente i profesore Veleučilišta u Požegi.

- Profesori iz francuskog konzorcija poljoprivrednih fakulteta povezuju poljoprivredna poduzeća i obrazovne institucije, posjetili su nekoliko tvrtki, posjetit će i Kutjevo d.d., Vinariju Krauthaker, a odlaze i u Osijek na Poljoprivredni fakultet. Što se tiče sličnih programa u tijeku je natječaj za Erasmus+ program u kojem je ponuđen cijeli niz aktivnosti kako za studente tako i za profesore. Natječaj se zatvara u utorak, a upravo tog dana je i Erasmus info dan kada će na Veleučilište doći gosti iz Grčke koji rade na povezivanju i pronalaženju mjesta studentima za stručnu praksu – istakla je Barbara Pisker koordinatorica programa Erasmus + na Veleučilištu u Požegi.
Kroz program Erasmus Veleučilište u Požegi ima potpisan sporazum o IMG 2539mobilnosti studenata i predavača s europskih učilišta i veleučilišta. Iskustva iz Francuske studentima su prenijeli gosti iz Toulousea, a svoja iskustva o procesima u poduzetništvu ovaj tjedan predaje Tim Kremič iz Slovenije koji ima tvrtku za obrazovanje nautičara i partner je u školi stranih jezika u Ljubljani.

- Prvi dan smo pričali općenito o poduzetništvu, ispričao sam im o svojim početničkim greškama i onom što sam iz njih naučio. Moja motivacija je bila da ih potaknem da oni koji su već razmišljali o poduzetništvu krenu u to, a oni koji nisu da vide kako to svatko može biti ukoliko ima ambiciju i želju – rekao je Kremič.