Subota, 29 Kolovoz 2015 12:22

Učestvuje 120 članova HVIDR-e

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA DOMAĆIN 21. SPORTSKOM NATJECANJU ŠNIDOR -

POŽEGA – Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Požega domaćin je 21. sportskom natjecanju ŠNIDOR koje se održava na nivou Požeško-slavonske županije. ŠNIDOR je sportska manifestacija ratnih vojnih invalida koja je prvi puta održana 1993. godine upravo u gradu Požega. Ove godine učestvuju HVIDR-a Pakrac, HVIDR-a Lipik i HVIDR-a Požega sa oko 120 natjecatelja, a natječu se u osam disciplina: boćanje, viseća kuglana, elektronski pikado, stolni tenis, kuglanje, streljaštvo iz zračne puške, šah i sportski ribolov.IMG 8113

21. ŠNIDOR u ime pokrovitelja otvorio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, poželjevši svim natjecateljima dobre rezultate i dobro druženje, a sve učesnike i goste pozdravio je ispred grada domaćina i dogradonačelnik Požege Darko Puljašić, koji se kao grad domaćin uvijek rado odaziva za susrete, natjecanja i druženja branitelja i njihovih udruga i to će i ubuduće podržati.

Svečanom postrojavanju osim čelnika braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata nazočili su i načelnici općina i gradonačelnici gradova s područja županije, čelnici policije, vojske i gospodarstvenici koji uvijek pomažu u organizaciji ovakvih manifestacija.

Natjecanje se odvija na više lokacija u gradu Požega, kuglana, streljana, šah klub, prostorije HVIDR-e, te u Golobrdcima na boćalištu i Poljanskoj sportski ribolov. Proglašenje pobjednika očekuje se oko 14 sati uz ribnjak Zlatnog Luga na Emovačkom Lugu, gdje je uz zajednički ručak organizirano druženje svih učesnika.

Tekst/foto: Vladimir Protić