Subota, 27 Lipanj 2015 12:23

Ne dobivaju nikakvu pomoć od grada Pakraca

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

REDOVNA SKUPŠTINA KPD „SLOGA“ PAKRAC -

 PAKRAC - Proteklog vikenda Kulturno prosvjetno društvo „Sloga“ Pakrac u svom domu je imalo Godišnju izvještajnu skupštinu. Osim predsjednika društva Damira Špančića izvještaje o radu pročitali su i predstavnici sekcija: pjevački zbor, kino sekcija, kazališna… Općenito je pozitivan financijski saldo, međutim Društvu kazalište donosi gubitke jer nema publike. Također se i kino sekcija suočava s istim problemom. Film se iznajmi za 600 kn, a dogodi se da ne dođe IMG 4365nitko ili jedan-dva gledatelja. Zimi se kino dvorana mora ugrijati a ne dođe gotovo nitko. Mijenjan je i statut Društva da bi se društvo moglo baviti ugostiteljstvom. Tako su osnovani „Domaći“ čija je direktorica Dubravka Špančić koja tu funkciju obavlja volonterski. Ugostiteljski dio društva u sklopu doma ima caffe bar, te iznajmljuju četiri sobe.

 Predsjednik Špančić je javno prozvao pakračkog gradonačelnika Davora Hušku, koji je poslao tek gradskog službenika na skupštinu društva, na kojoj nije bio ni jedan gost. - Pozivi su bili upućeni svim relevantnima u Pakracu i Lipiku. Nisam zamijetio ni novinare osim tjednika Kronika požeško-slavonska – požalio se Špančić koji ističe da je na svoje pitanje gradonačelniku, zašto ne dobivaju novac iz proračuna dobio odgovor da se oni bave ugostiteljstvom i iznajmljivanja prostora drugim udrugama pa da valjda trebaju imati dovoljno novca.

Špančića je pogodilo i to što se godišnjica HDZ-a Pakrac nije slavila u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman jer se ispred doma 1990. formirao HDZ. - Huška je odbio moju ponudu da grad koristi prostore doma za manifestacije koje grad organizira. Rekao sam mu da je to besplatno tj. da se refundira ono što Društvo dobije od grada. Organizirali smo predpremijeru filma „Broj 55“, ugostili i ravnatelja i kompletnu ekipu koja je stvorila film. Od grada za to nismo dobili ni lipe - požalio se Špančić, koji smatra da grad treba financijski pomoći takvu udruge koje rade za cijelu zajednicu, te najavio da će o svemu izvijestiti javnost putem medija.

Tekst/foto: Gordan Vukić