Breadcrumbs

Subota, 07 Travanj 2012 19:11

Kako postati dobar prijatelj

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

DJECA ZA DJECU IZVELA LUTKARSKU PREDSTAVU  -

POŽEGA – Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice odvijala se zanimljiva predstava koju su izveli učenici Katoličke osnovne škole za učenike Antuna Kanižlića.                  - To je igrokaz koji su oni izveli na svojem Danu škole, a vezan je uz obitelj. To su tri igrokaza koji pokazuju kako postati dobar prijatelj. Da bi postao dobar prijatelj moraš prije svega ti biti dobar prijatelj. Djeca su priredila tri igrokaza Velikog slona i sićušnog mrava, Boje naše obitelji i kako se živi u obitelji krokodila. Djeca za djecu – predstavila je Đurđa Kopunić, knjižničar dječjeg odjela.P3307904

Djeca su s lutkom upoznata od rođenja i lutka se dosta primjenjuje u školi. Ona je djeci prisna i na taj način se lakše približavaju nastavni sadržaji i pojmovi. Ovakav način suradnje s knjižnicom nam puno znači jer se djeca već u prvom razredu upoznaju s knjižnicom, kroz čitanje lektire. Ovo druženje s drugim razredima i drugim školama djeci donosi jednu socijalizaciju – istakla je Lucija Lucić, učiteljica 1.a Katoličke osnovne škole.

Bruno Raguž je glumio krokokrokodila u predstavi i predstavio je svoju ulogu. – Krokokrokodil je zločest, a onda se popravlja i postaje dobar i onda je skupa sa svojom obitelji.

P3307908Anja Kovačević je glumila leptira, kojeg je napravila zajedno sa svojom učiteljicom. – Leptir priča tu priču o krokokrokodilu, koji je bio jako zločest i onda ga je tata doveo u šumu. Tu su došle razne životinje i zmija i mrav, slon i drugi. On je molio da ga pojedu, no oni to nisu htjeli, nego ga je samo malo mrav pojeo. Onda je došao kući i bio dobar. Naučili smo da treba biti dobar jer možeš izgubiti ono što ti je najdraže – rekla je vrlo razgovorljiva Anja.