Breadcrumbs

Ponedjeljak, 02 Travanj 2012 21:45

Nova računala za djecu branitelja

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

AKCIJU ZA DJECU BRANITELJA PODRŽAO GRAD POŽEGA  -

ZAGREB – Već četvrtu godinu Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata organizira akciju nabavke računala za djecu hrvatskih branitelja pod nazivom „Pomozimo djeci hrvatskih branitelja kupnjom računala“. Do sada je podijeljeno preko 120 računala obiteljima branitelja koja imaju četvero i više djece. Na velikoj pomoći donatorima bez kojih akcija ne bi bila moguća zahvalio se predsjednik UDVDR general pukovnik Đuro Dečak, te posebno voditeljici brojnih akcija koje se organiziraju za djecu branitelja, Dubravki Kutleša Herljević. On je istakao da UDVDR kao najveća braniteljska udruga s 220 tisuća članova konstantno brine za svoje članove, a posebno djecu poginulih i djecu branitelja iz višečlanih obitelji. UDVDR je uručio djeci preko 120 računala, a danas je u hrvatskoj trebalo biti podijeljeno tisuće računala, jer ima čak 1060 braniteljskih udruga, a UDVDR uz to nema nikakvu podršku od države i ministarstva.

P3317963Branitelje i djecu branitelja, donatore i goste svečanosti dodjele računala pozdravio je i ministar branitelja Predrag Matić, također ističući velike zasluge donatora koji podržavaju ove akcije unatoč teškoj situaciji.  Ministar je istakao i da će ministarstvo podržavati udruge koje rade, iza kojih se vide rezultati rada.

U akciji nabavke računala sve godine svoje učešće daje i grad Požega, koji je i ovaj puta izdvojio sredstva za dva računala. Na svečanosti požeški gradonačelnik Zdravko Ronko uručio je računala s pisačima Klari Jakovljević iz Pleternice, učenici Ekonomske škole, smjer prodavač i Ivanu Bjelokapić iz Djedine Rijeke, upravo završenom kuharu. Računalo je dobio Leo Markanjević iz Požege, učenik požeške Gimnazije jezičnog smjera, Mirna Vuzem iz Ruševa, učenica 7 razreda OŠ S. Radić Čaglin i Željka Lengelić, iz Marinog Sela učenica Ekonomske škole u Garešnici, smjer prodavač kojima je računala darovala Zorana Frčak iz Solingena (Njemačka).

- Računalo će mi vjerojatno dobro koristiti u budućnosti, posebno u mom zanimanju kuhara. Sad ću moći tražiti i isprobavati nove recepte – istakao je Bjelokapić, nakon preuzimanja računala.

Zadovoljna je bila i Mirna – To računalo će mi jako puno značiti, i puno će mi koristiti u školi. Lakše ću doći do materijala koji mi trebaju, a lakše ću doći i na Facebook. Imam jako, jako puno prijatelja – istakla je Mirna Vuzem.

P3317978- Ovo je jedna hvalevrijedna akcija koju smo podržavali i koju ćemo i ubuduće podržavati. Branitelji i njihove obitelji moraju imati jednakopravan status u našem društvu. Neki to nemaju, a neki se nalaze i unutar granica bijede i siromaštva. Zbog toga smo tu prisutni. Dobro je da postoji jedna ovako jaka udruga koja nosi 80 posto članstva, bez obzira što postoji čak 1060 udruga u Hrvatskoj. Kada netko mjeri rad i postotak, onda ja samo kažem da ćemo mi biti uz udrugu koja je snaga, a mi donatori smo također snaga, koju ministar i ova Vlada moraju uvažiti. Da ne kažem da im se ne bi desilo da prođu kao prethodna. Grad Požega koji je osjetljiv, grad koji je prijatelj djece i ja kao gradonačelnik koji se susrećem svaki dan s hrvatskim braniteljima uvijek ćemo podržati ovu akciju – istakao je gradonačelnik Zdravko Ronko, posebno istakavši entuzijazam i energiju koju u sve ulaže Dubravka Kutleša Herljević. Ona je taj entuzijazam prenijela i na donatore, pa već sami pitaju kad će biti slijedeća akcija.

Svi učenici dobili su i slatkiše za Uskrs, te sportsku opremu.