Četvrtak, 12 Ožujak 2015 12:13

Danima pomagali u poplavama Požeštine i Gunji

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

122. REDOVNA SKUPŠTINA DVD KUTJEVO -

KUTJEVO – Jedno od starijih društava na području Požeštine, ali i vrlo aktivno središnje vatrogasno društvo je DVD Kutjevo. iako su posljednjih godina imali redovito problema s neredovitim financiranjem od strane grada Kutjeva, sve svoje zadaće izvrsno su odradili, a nisu zanemarili niti stalno obučavanje vatrogasaca nitgi opremanje društva. U tome su im svakako pomogle donacije austrijske pokrajine Tirol, koja im je donirala dva vatrogasna vozila. Razvili su i posebno prijateljske odnose sa društvom iz Spilberga od kojih su dobili jedno vatrogasno vozilo.

DVD Kutjevo danas broji 114 članova, od kojih je 28 u potpunosti operativno, a još 58 izvršujućih. Posebno su ponosni i na 20 vatrogasaca pripravnika koji će uskoro preuzeti na sebe svoj dio obveza, ali i na 20-tak pripadnika djece i mladeži koji su budućnost društva. Protekle godine za specijalnost bolničara završilo je obuku 10 članova, 8 za strojara i 3 za dišne sprave u požaru.

Protekle godine imali su posebno veliki broj aktivnosti, čak 66 intervencija na terenu, 2 požara građevinskih objekata, 3 u prometu i 7 na otvorenom prostoru, te 51 tehničku intervenciju, a posebno u vrijeme poplava kada su u sedam dana imali 41 intervenciju. Sudjelovali su i u gradnji zečjih nasipa u gradu Požegi i naselju Gradac, te branili stanovništvo od poplava. Sa dva vatrogasca i vozilom sudjelovali su u otklanjanju šteta od poplava u Gunji. Na raspolaganju su protekle godine imali 171 tisuću kuna a vrlo štedljivo su se ponašali jer su potrošili 157 tisuća kuna za sve brojne aktivnosti.

Prigodom godišnjih skupština uvijek se i nagrađuju oni najaktivniji, pa je tako za 10 godina rada u društvu priznanje dobio Marko Kovčić i Marko Božić, a za 20 godina rada u društvu Stanislav Ašenbrener, Slavko Matošević, Ranko Glasnović i Milenko Galić. Nakon završene obuke unaprijeđeni su u vatrogasca 1. klase Vinko Kresovljak i Đuro Sarajlić, u vatrogasnog dočasnika Vlado Previšić i Josipa Ašenbrener, u dočasnika 1. klase Ivan Vončina i u vatrogasnog časnika Roman Vranić i Katarina Ivanović.

Tekst/foto: Vladimir Protić