Nedjelja, 08 Ožujak 2015 12:03

Vatrogasno navalno vozilo Mercedes

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NOVA DONACIJA IZ TIROLA ZA VELIČKE VATROGASCE-

20150307 140403VELIKA – Velika je bila u svečanom ozračju, jer je u subotu, 07. ožujka izvršena  primopredaja vatrogasnog navalnog vozila Mercedes, koje je došlo u sklopu višegodišnje pomoći iz austrijskog Tirola. vatrogasno vozilo došlo je iz grada Schwaza, a dovezlo ga je  pet austrijskih vatrogasaca.

– Oni su osim što su bili dva dana naši dragi gosti sa nama odradili obuku i prvu u nizu vatrogasnih vježbi na navedenom vozilu – istakao je predsjednik društva Ante Adžić. Ovim navalnim vozilom DVD Velika kao vatrogasni centar u potpunosti je opremljeno po procjeni opasnosti od požara za to područje i u stanju je djelovati na sve vrste požara koji se mogu dogoditi na tom području.

20150307 154719Nakon obuke i odrađene pokazne vježbe, predstavnik vatrogasnog društva iz Schwaza, gosp. Klaus Danzl predao je ključeve vozila zapovjedniku DVD Velika Dejanu Matijević. Velički župnik Mario Sanić je blagoslovio vozilo, uz želju da se kamion što manje mora koristiti na požarima. Prisutnima se obratio velički načelnik Vlado Boban, Predsjednik DVD Velika Ante Adžić, predstavnik iz Tirola te Predsjednik VZŽ Željko Petrović.

Tekst: Vladimir Protić Foto: DVD Velika