Utorak, 03 Ožujak 2015 15:14

Očekuju tehničko vozilo iz donacije Tirola

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

82. REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD ČAGLIN -

ČAGLIN – Čak 60 vatrogasaca aktivno djeluje u DVD Čaglin, središnjem društvu općine Čaglin, a protekle godine uspjeli su izvršiti sve zadatke koji su pred njih postavljeni u cilju zaštite i spašavanja od požara i sve više ostalih elementarnih nepogoda. Ukupno su imali 107 intervencija od kojih 6 požara, 3 na objektima, 2 otvorenog prostora i jedan požar u prometu kada su gasili zapaljeni autobus. Imali su 84 razne tehničke intervencije na IMG 4857području općine Čaglin, najviše na uklanjanju porušenih stabala s prometnica nakon nevremena, 14 puta su gradili zečje nasipe uslijed poplava, 45 puta su ispumpavali vodu iz objekata i bunara, a spašavali i životinje iz vode. Uza sav posao imali su i tri lažne dojave o požaru u naseljima oko Čaglina na koje su također izašli spremni za gašenje, istaknuto je u izvješću koje je podnio zapovjednik DVD-a, Drago Skeleđija.

Protekle godine DVD Čaglin dobio je vrlo vrijednu donaciju, navalno vatrogasno vozilo iz austrijske pokrajine Tirol, a ove godine očekuju još i tehničko vozilo, također iz Tirola, koje će im biti velika pomoć u spašavanju iz prometnih nesreća, budući da se nalaze na državnom pravcu Slav. Brod – Našice. Sa ta dva nova vozila DVD Čaglin bi zadovoljavalo u potpunosti potrebnu opremljenost vatrogasnog Centra, naveo je u planu rada predsjednik DVD-a Zdenko Šipec.

Skupštine su uvijek prigoda da se nagrade zaslužni članovi, a vatrogasnom spomenicom za 30 godina rada u vatrogasnom društvu dobili su Pero IMG 4854Bjelajac i Vlado Skeleđija. Kako DVD Čaglin uvijek brine za redovno osposobljavanje svoji članova dodijeljene su i diplome za stručna usavršavanja i specijalnosti u vatrogastvu. Uvjerenje o usavršavanju za strojara dobili su Marko Bjelajac, Drago Skeleđija, Senad Šišić i Tomislav Sarajlić, specijalnost za bolničara završili su Dinko Lukas, Ivan Kukić, Zvonko Pulić, Senad Šišić i Tomislav Sarajlić. Unapređenje u vatrogasnog dočasnika nakon pohađanja obuke i položenog ispita dobili su Marko Bjelajac, Stjepan Skeleđija, Senad Šišić i Zvonko Pulić.

Tekst/Foto: Vladimir Protić