Subota, 28 Veljača 2015 10:08

Sve uspješniji u organizaciji manifestacija

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GODINU DANA UDRUGE VETERI CASTRI -

 VETOVO – Tek godinu dana je iza grupe vinogradara, vinara i voćara iz Vetova, koji su donijeli odluku da se udruže u svoju Udrugu, kojoj su dali povijesno ime iz vremena templara, Veteri Castra. Već sad sa pogledom unazad od godinu dana vidljivo je da je to bila potpuno opravdana odluka i da je udruga za godinu dana postala prepoznatljiva, ali se i pokazala kao odličan organizator manifestacija, posebno ovog drugog po redu Vincelova, na kojemu su imali najviše posjetitelja od svih proslava Vincelova u Požeško-slavonskoj županiji.

- Evo prva skupština je pred nama i godina rada iza nas. Najjače aktivnosti su bile na nizu edukacijskih predavanja koja smo organizirali za naše članove, zatim organizacija degustacije i ocjenjivanja naših vina, pregled i certificiranje atomizera, organizacija tečaja i polaganje ispita za upotrebu pesticida, organizirali smo i svoj prvi Vinogradarski bal, te veliku i odlično posjećenu proslavu Vincelova na Trgu sv. Vinka u Vetovu – istakao je predsjednik udruge Branko Jakobović, najpoznatiji vinar vetovačkog kraja.

- Zadovoljni smo s učinjenim no pred nama su novi izazovi  i mi želimo letvicu još malo podići, posebno kada se tiče organizacije manifestacija, sudjelovanja u projektima, ulazak u veće i regionalne udruge, Graševina Croatica, Slavonske i Podunavske vinske ceste. U početku smo isključivo krenuli s vlastitim sredstvima od naših članarina, no sada su nam u radu pomogli i grad Kutjevo, TZ županije i sama Požeško-slavonska županija, ali i nekoliko požeških tvrtki i pojedinaca. Željeli bi riješiti i problem prostorija za rad udruge, za što će nam svakako trebati više sredstava pa se okrećemo i prema projektima Europske unije – rekao je o planovima predsjednik Jakobović.

Rad udruge pohvalili su malo stariji iz Udruge kutjevačkih vinara, Branko Mihalj, a skupštinu je pozdravila i predsjednica Kutjevačkog vijeća Josipa Miličević.

Tekst/Foto: Vladimir Protić