Breadcrumbs

Petak, 30 Ožujak 2012 13:34

Primjer suradnje između DVD i JVP

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

138. GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD POŽEGA  -

POŽEGA – Ovo najstarije vatrogasno društvo na prostorima naše županije dobar je primjer, čulo se na 138. Godišnjoj skupštini izuzetne suradnje DVD i JVP koji su smješteni u jednom vatrogasnom domu. Tu dobru suradnju isticali su posebno gosti iz susjednih županija i susjednih gradova kao primjer kojem se teži i u njihovim sredinama.

Zbog toga podatke o aktivnostima moramo i promatrati zajedno, jer na čak 1500 raznih aktivnosti izlazili su profesionalni članovi JVP ali i dobrovoljni vatrogasci DVD-a. Bilo je tu stotinu požara, 200 tehničkih intervencija, 5 akcidenata, te čak 912 prijevoza vode u prigradska naselja, uglavnom poljoprivrednim obiteljskim gospodarstvima u vrijeme suše, ali i intervencija na 11 lažnih dojava.

P3267774Sjećamo se vremena kada je u ovom društvu vladala nesloga i nesuradnja s JVP, istakao je gradonačelnik Zdravko Ronko, no to je iza nas jer smo se odredili da u vatrogastvu ne može djelovati politika. Danas imamo dobre rezultate koji su plod dobre suradnje. – Za vatrogastvo u ovom gradu se izdvaja gotovo 4,5 milijuna kuna, od kojih država daje 2,6 milijuna kuna, grad Požega 1,6 milijuna, a vatrogasci kroz svoju djelatnost još privrede 250 tisuća kuna. Sredstva moramo koristiti racionalno i strogo namjenski. Ovo društvo ima i dugu tradiciju ali i svijetlu budućnost što garantira ova mladež koja djeluje u društvu – istakao je gradonačelnik Ronko u svom obraćanju članovima društva i brojnim gostima iz svih susjednih gradova, a po prvu puta i iz grada Topuskog. Gradonačelnik Ronko je najavio i postavljanje bista ispred Vatrogasnog doma osnivača i prvog predsjednika društva Svetozara Kuševića i prvog zapovjednika društva Izidora Lobea iz 1874. god.

Na skupštini je dvadesetak vatrogasaca primilo uvjerenja i diplome o završenoj obuci od vatrogasaca, vatrogasnih dočasnika i časnika, te za završene specijalnosti u vatrogastvu, gašenje šumskih požara, gašenje pod izolacionim aparatima, gašenje uz pomoć helikoptera i dr.