Utorak, 10 Veljača 2015 10:14

Obilježili prvu godišnjicu rada

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA RATNIH VETERANA 63. SAMOSTALNE GARDIJSKE BOJNE -

POŽEGA - Udruga ratnih veterana 63. samostalne gardijske bojne održala je prvu redovnu izvještajnu skupštinu. - Obilježili smo godišnjice pogibije naših suboraca, uključili se u obilježavanje značajnih borbenih akcija i državnih praznika, te ostvarili suradnju sa drugim braniteljskim udrugama. Ove godine planiramo proširiti aktivnosti počevši sa obilježavanjima ratnih zbivanja, posjete obiteljima stradalih suboraca, IMG 8052organizacijom sportskih i kulturno-umjetničkih aktivnosti te kupnjom računalne opreme. Kako budemo širili naš rad tako ćemo i povećati broj članova udruge. Udruga trenutno ima oko 70 članova - rekao je predsjednik Zlatko Bošković te dodao da obzirom koliko su imali sredstava koje su dobili od grada Požege 10 000 kuna, 2000 kuna od Županije, a nešto su dali i donatori, mislim da smo u ovih godinu dana napravili dosta.

U ime grada Požege u na skupštini je bio i Željko Kalić koji je pozdravio sve nazočne, te zbog sukoba interesa jer je u međuvremenu imenovan savjetnikom požeškog gradonačelnika napustio mjesto predsjednika Nadzornog odbora udruge, a na njegovo mjesto je novo izabran Mato Sigurnjak. Rad skupštine, koja je donijela izmjene Statuta udruge, pozdravio je i zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha zahvalivši članovima koji su se prvi odazvali u IMG 8074obrani domovine, a sada su aktivni unatoč skromnim sredstvima.

Udruga potiče bavljenjem sportom svojih članova, tako da se uključuje u sve malonogometne turnire, sportska natjecanja branitelja, a aktivni su i u ribičkom natjecanju. Shodno bogatom programu rada planirali su za ovu godinu ambiciozan financijski plan od 97 tisuća kuna.

Prvo postrojavanje 63. bataljuna Zbora narodne garde na stadionu NK Dinamo u Vidovcima održano je u lipnju 1991. godine. Bila je to jezgra proslavljene 123. brigade osnovane u listopadu iste godine.

Tekst/Foto: Vanja Protić