Nedjelja, 25 Siječanj 2015 14:37

Udruga pčelica pomaže djeci oboljeloj i liječenoj od malignih bolesti

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NOVI PROJEKT POŽEŠKE UDRUGE PČELICA - 

 POŽEGA - S ciljem pružanja što kvalitetnije potpore djeci koja su oboljela i liječena od malignih bolesti Udruga Pčelica i ove će godine nastaviti sa svojim aktivnostima. Zahvaljujući projektu "Asistent u učenju i psihosocijalna pomoć“ djeca lakše savladavaju školsko gradivo.

Projekt je, kako doznajemo od predsjednice udruge Željke Stahl, prepoznalo i Ministarstvo zdravlja te asistenta u učenju koristi petero djece. Zahvaljujući tomu djeca su uspješno nadoknadila školsko gradivo koje zbog liječenja propuštaju u školi. Asistenta u učenju imati će sve do završetka ove školske godine.

 Zahvaljujući udruzi Pčelica mnogim je obiteljima čija se djeca nalaze na liječenju u Zagrebu olakšan boravak. Naime od 2009. godine udruga na raspolaganju ima stan kojega je dobila na privremeno korištenje od grada Zagreba. U zadnjih nekoliko godina stan su koristili mnogi roditelji za vrijeme liječenja njihove djece.

 U financiranju režijskih troškova pomaže i Ministarstvo zdravlja a dio plaća i sama udruga. Članovi udruge Pčelica nemaju svoje prostorije te se okupljaju u požeškom Domu umirovljenika, a svoje druženje koriste i za održavanje kreativnih radionica. Novac prikupljen na taj način koriste za podmirenje režijskih troškova i pomoć svojim članovima.

Tekst: V.Re. Foto: Udruga Pčelica