Srijeda, 15 Listopad 2014 09:27

Zelena rekreacijska oaza u centru grada

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SVEČANO UZ BROJNE ŽUPANE, GRADONAČELNIKE I NAČELNIKE OTVORENJE UREĐENOG REKREACIJSKOG CENTRA I ŠETNICE U POŽEGI  -

 POŽEGA – Rijetko koji grad se može pohvaliti ovako velikom zelenom rekreacijskom oazom, koja je smještena u samom centru grada. Od danas to je grad Požega, koji je tu svoju oazu oplemenio i uredio, izgradio nova igrališta i terene za rukomet, košarku odbojku, mali nogomet na umjetnoj travi, veliki nogomet na prirodnoj travi, za postizanje bolje kondicijske spremnosti na vanjskoj teretani, ali i na velikim prostorima s igralima za najmlađe. Tu će još biti i igralište za boćanje, i još sadržaja koji su predviđeni u drugoj fazi. – Sportsko-rekreacijski centar je plod rada godinu dana nove vlasti u gradu Požegi i dokaz da smo održali naše obećanje, da ćemo pravilno raspolagati s proračunskim sredstvima i da ćemo se orijentirati i prema ministarstvima i fondovima. Jedan od rezultata je ovo, nakon tridesetak godina prvo veće ulaganje u Rekreacijski centar uz rijeku Orljavu. Sve ovo što vidite je dnevni boravak svim našim sugrađanima, od onih najmlađih do onih najstarijih – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, otvarajući novouređeni centar u koji je uloženo oko 4 milijuna kuna, a dobit će još i uređeno parkiralište za posjetitelje.

 Otvoreno je i šetalište uz Orljavu dugo 545 metara, što su generacije Požežana željele, napomenuo je Neferović, te onda prošetao rekreacijom i novim šetalištem sa brojnim uvaženim gostima. Uz brojnu djecu i njihove roditelje koji će svakodnevno koristiti brojne sportske terene na otvorenju su bili brojni načelnici općina, gradonačelnici i župani, sudionici skupa čelnika lokalnih zajednica koji pripadaju HDZ-u, te čelništvo stranke predvođeno predsjednikom Tomislavom Karamarkom i Kolindom Grabar Kitarović, kandidatkinjom za predsjednicu RH na skorim predsjedničkim izborima.
Brojni sportaši nisu krili zadovoljstvo ovim dobrim uvjetima koje pruža novi centar za sport. - Želim da na ovom sportsko rekreacijskom centru bude što više mladih ljudi, što više zdravih ljudi a što manje onih opterećenih bolesti i ovisnostima – dodaje Neferović.