Subota, 11 Listopad 2014 14:38

Dan dječjih udruga i dječjeg poduzetništva

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZAVRŠIO DJEČJI TJEDAN U GRADU PLETERNICA  -

 PLETERNICA – Dječji tjedan u Pleternici ove godine organiziralo je Društvo naša djeca u suradnji s Turističkom zajednicom grada Pleternice. – Dječji tjedan traje od ponedjeljka i svaki dan smo imali nekoliko aktivnosti. Uz razne edukacije, pjesmu i ples, igara za djecu i roditelje, čitanje bajki i druženje s bakama i djedovima djeca su provela aktivno cijeli tjedan. Danas imamo dječji sajam kako bi građane upoznali sa svim dječjim udrugama koje rade na našem području i svoj rad imaju usmjeren prema djeci. Kroz Dan poduzetništva prikazali smo rad i IMG 1913proizvode udruga u kojima se djeca bave i svojim prvim poduzetništvom, a posebno Učenička zadruga Neven – istakla je Renata Matičević, predsjednica Društva naša djeca. Najavila je i novi projekt „Svijet kroz dječje oči“ koji će Društvo naša djeca provoditi od listopada do lipnja 2015. godine sa kazališnim, književnim, glazbenim i likovnim radionicama, radionicama za izradu lutaka, uređenja prostorija i edukacije za djecu i roditelje.

 Pri područnoj osnovnoj školi u Sesvetama organizirana je Učenička zadruga Neven. – Naša zadruga Neven provodi projekt koji nam je napravio „Plink“ Poduzetnički inkubator u Pleternici, a projekt se financira s 50 tisuća kuna iz Ministarstva poduzetništva za poduzetništvo među mladima. Pridružila nam se sa sredstvima i Grupa Adris za pomoć u nabavi sadnica ljekovitog bilja, aronije, lavande i nevena. Za sada su nam glavni proizvodi i pripravcima od nevena, a imamo nešto oraha, lješnjaka i bazge. Želimo proizvodnju bazirati na domaćim biljkama i sirovinama iz okruženja – istakla je Anka Dorbić, ravnateljica OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici, koja dodaje da im je želja ponovno oživjeti „megdan“ prostor u središtu sela na kojemu se nekada sve događalo, prostor između crkve, doma, škole, koji je nekada vrvio dječjom grajom, a danas je i to selo ostalo sa malo djece.

 Djeca iz dječjeg vrtića crtala su i izložila svoje radove u slama okruženju, a za nagradu su počašćeni palačinkama s čokoladom.