Četvrtak, 14 Kolovoz 2014 10:09

Briga za poboljšanje umirovljeničkog života

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GODIŠNJA SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA „ORLJAVA“ BRESTOVAC  -

 BRESTOVAC – Kako poboljšati život umirovljenika i osigurati što više druženja za osobe treće životne dobi osnovni je cilj Matice umirovljenika „Orljava“ iz Brestovca, a u tome i uspijevaju u potpunosti, čulo se na 4. Godišnjoj skupštini u Vatrogasnom domu u Brestovcu. U sklopu matice djeluje mješoviti pjevački zbor i sportska sekcija. Iz bogatog izvješća koje je podnio predsjednik matice, Vlado Grgić, saznali smo da su članovi matice vrlo aktivni u susretima umirovljenika Požeško-slavonske županije, da sudjeluju u sportskim igrama, susretu pjevačkih zborova na nivou županije, te brojnim izletima koje za svoje članove organizira matica.
- Vrlo su skromna sredstva kojima raspolaže naša matica, a to je 18.300 kuna godišnje, no uspijevamo organizirati niz aktivnosti. Da bi pojačali sportski dio na natjecanjima, inače smo prvaci u pikadu, nabavili smo i električni pikado za treninge i vježbanje. Organizirali smo i dva izleta za članove u Daruvar, a sudjelovali smo na humanitarnom Božićnom koncertu „Pjesmom u susret Božiću“, a redovno organiziramo i koncerte u požeškom Domu za starije osobe – istakao je Grgić.
Kako općina Brestova održava prijateljske susrete sa svim Brestovcima u Hrvatskoj, Matica umirovljenika posebno održava svoje susrete sa umirovljenicima općine Garešnički Brestovac, te odlaze kod njih na gostovanje.