Četvrtak, 03 Srpanj 2014 08:32

Ugostili članove Udruge Mi i Osmjeh

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

OSNIVA SE UDRUGA POŽEŽANA I PRIJATELJA POŽEGE U ZAGREBU -

ZAGREB - Prije nekoliko mjeseci skupina Požežana s prebivalištem u Zagrebu odlučila je u djelo provesti ideju o osnivanje udruge koja bi svojim djelovanjem ispunjavala nekoliko osnovnih ciljeva, a koji su se prepoznali kroz nekoliko sastanaka/radionica. Ti ciljevi su povezivanje brojnih Požežana koji žive u Zagrebu, održavanje kontakata i suradnje sa Požegom, te različiti oblici humanitarnih aktivnosti. Stoga je pokrenuto i formalno osnivanje (koje je trenutno u završnoj fazi) Udruge Požežana i prijatelja Požege Vallis Aurea. Udruga je odlučila svoje ciljeve ispunjavati kroz različite projekte, pa su tako održana 3 predavanja u požeškoj Gimnaziji na zajedničku temu "Je li uspjeh moguć?".

Slijedeći projekt bio je malo drugačijeg karaktera, pa je tako 29. lipnja Udruga Požežana, u suradnji s Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama "Mi" iz Požege i Udrugom djece s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju “Osmjeh” iz Pleternice organizirala posjet članova udruga iz Požege i Pleternice Zagrebu i zagrebačkom Zoološkom vrtu. 20-ak Požežana (sada Zagrepčana) dočekalo je 60-ak članova, roditelja, pratitelja i stručnog vodstva dvaju udruga. Nakon međusobnog upoznavanja članova udruga uslijedio je obilazak zoološkog vrta, ručak u restoranu Maksimir kojemu je prethodio prigodni govor Slavka Đekera, predsjednika udruge "Mi" i predaja prekrasne slike Leonu Begiću, predsjedniku Udruge Požežana, kao zahvalu i zalog daljnje suradnje između udruga. Nakon ručka uslijedilo je zajedničko slikanje, a jako brzo došlo je i vrijeme povratka u Požegu i Pleternicu.

Izlet u ZOO, uz prekrasan sunčan dan, opuštenu atmosferu i dobro raspoloženje u potpunosti je ispunio očekivanja svih sudionika.