Utorak, 25 Ožujak 2014 11:27

Žele postati hrvatski centar za liječenje oboljelih od multiple skleroze

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

SIMPOZIJ U LIPIČKOJ BOLNICI "MULTIPLA SKLEROZA I NEUROREHABILITACIJA" -

LIPIK - Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik je organizirala simpozij pod nazivom "Multipla skleroza i neurorehabilitacija". Prisustvovalo mu je 60-ak zdravstvenih radnika iz cijele Hrvatske a ravnatelj bolnice Darko Kelemen skup je iskoristio kako bi još jednom iznio planove te zdravstvene ustanove po kojima žele postati hrvatski centar za rehabilitaciju oboljelih od multiple skleroze!
Specijalna bolnica Lipik, istakao je ravnatelj, danas kadrovima, opremom, rezultatima u liječenju i odnosom prema pacijentima, sve više dobiva na ugledu u stručnim krugovima i među pacijentima. - Viziju svog razvoja postavili smo upravo u onome u čemu smo godinama bili najbolji a to je liječenje i rehabilitacija oboljelih od neuroloških stanja i bolesti. Uz rehabilitaciju nakon moždanog udara i ostalih neuroloških stanja i bolesti, Specijalnu bolnicu Lipik vidimo kao centar za rehabilitaciju i liječenje oboljelih od multiple skleroze.ravnatelj bolnice Darko Kelemen Projekt Lipika kao ovakvog centra nije vizija bez temelja. Iz godine u godinu bilježimo porast bolesnika oboljelih od multiple skleroze koji se rehabilitiraju u našoj bolnici a dolaze iz svih hrvatskih županija. Samo u zadnje 4 godine taj broj je porastao preko 40 posto – istakao je ravnatelj Darko Kelemen. Dodao je također kako njega i djelatnike bolnice ne zanima prosječnost nego oni žele biti – izvrsni!
Specijalna bolnica i Toplice Lipik ima 200-godišnju lječilišnu tradiciju no, njeni objekti su 1991. godine pretrpjela veliku direktnu i indirektnu štetu. S dva liječnika specijaliste i desetak zdravstvenih radnika krenulo se od nule. S godinama, a osobito posljednjih nekoliko, intenzivno se radilo na obnovi objekata te kadrovskom osposobljavanju. Trenutno o liječenju se brinu liječnici specijalisti - 7 fizijatara, 2 neurologa, 1 internista, te logoped-defektolog, fizioterapeuti, radni terapeuti, medicinske sestre i drugi djelatnici, ukupno njih oko 200.